5 Μαΐου 2013

“ ΜΑΤ 1236 ”

Τεράστια επιτυχία γνωρίζει η έκθεση
που προβάλει τον νεοελληνικό πολιτισμό στο εξωτερικό!
Στο Ελσίνκι της μακρινής Φιλανδίας έφτασε η έκθεση “ΜΑΤ 1236”, παρουσιάζοντας στους λαούς της Ευρώπης ατράνταχτες αποδείξεις ότι η σύγχρονη Ελλάς είναι η συνέχεια της αρχαίας Ελλάδας, της Δημοκρατίας και των Τεχνών.


Στην έκθεση παρουσιάζονται ομαδικά έργα διμοιριών ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, κλπ, αλλά και μεμονωμένων αστυνομικών, ασφαλιτών, και πολλών άλλων καλλιτεχνών των σωμάτων ασφαλείας.

Η έκθεση ξεκίνησε πρώτα από τη Ζυρίχη ύστερα στο Λονδίνο και τη Στοκχόλμη και τώρα προβάλετε στο Ελσίνκι και θα κρατήσει μέχρι τις 30 του Μάη.

Σε όλες τις παραπάνω πόλεις η έκθεση είχε μεγάλη επιτυχία και είχε χιλιάδες επισκέπτες.

Στην χθεσινή έναρξη της έκθεσης παραβρέθηκε αντιπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας της φινλανδικής αστυνομίας, συγγραφείς, δημοσιογράφοι και παράγοντες του κοινωνικού και πολιτικού γίγνεσθαι στην ΕΕ καθώς και η φινλανδική τηλεόραση.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε η Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία και κάλεσε τους Φιλανδούς να επισκεφτούν φέτος το καλοκαίρι την Ελλάδα και να ζήσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες όπως ξυλοδαρμούς, αυτοκτονίες, στρατιές ανέργων, στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλοδαπών, αγροτουριστικές μονάδες στην Μανωλάδα, δολοφονημένα αδέσποτα, και άλλα πολλά από τα επιτεύγματα του νεοελληνικού πολιτισμού.