8 Φεβρουαρίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μαρούσι για το πάρκινγκ στην πλατεία ΕΥΤΕΡΠΗΣ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΦΟΡΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Καλεί σε συγκέντρωση και διαδήλωση στο κέντρο του Μαρουσιού.
Καλούμε όλους τους Μαρουσιώτες ,παρατάξεις, κόμματα, φορείς.
Σαββατο 9 Φεβρουαριου 10.30 πμ 

Στην Πλατεία Αγίας Λαύρας επί της Μητροπόλεως .

Η δημοτική αρχή του κ.Πατούλη ξεκίνησε να υλοποιεί ενα σχέδιο ανάπλασης του κέντρου του Αμαρουσίου. 


Σχεδιάζεται η κατασκευή υπόγειου πάρκιγκ με υπέργειο αναψυκτήριο (!!!) επι της πλατείας ΕΥΤΕΡΠΗΣ (εκεί που σήμερα είναι η πιάτσα ταξί στον ΗΣΑΠ και η αφετηρία της δημοτικής συγκοινωνίας).

Η κατασκευή θα γίνει με παραχώρηση του χώρου σε ιδιώτη που θα το εκμεταλεύεται με αποικιοκρατικούς όρους για 29 ολόκληρα χρόνια,με ελάχιστα έσοδα για τον Δήμο. Η πλατεία αυτή είναι η πιο κατάλληλη για τον νέο σταθμό της νέας γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ που σχεδιάζεται να γίνει μελλοντικά. 
Αν κατασκευαστεί το πάρκιγκ στην Ευτέρπης, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια την κατασκευή του σταθμού ΜΕΤΡΟ σε μιά απο τις πλατείες Γαρδέλη (Συναστρία –παιδική χαρά -πίσω από το σταθμό) ή Εθνικής Αντίστασης ( η πλατεία με τις καφετέριες). 

Τα πανύψηλα αιωνόβια δέντρα, στις πλατείες Γαρδέλη και Εθνικής Αντίστασης,που δημιουργούν μια από τις ελάχιστες οάσεις στο κέντρο της πόλης θα πάψουν να υπάρχουν. Το ήδη κορεσμένο κέντρο της πόλης μας θα επιβαρυνθεί με επιπλέον κυκλοφορία προς και από το πάρκιγκ. 

Επιπλέον ξεκινά άμεσα και η «ανάπλαση» του εμπορικού κέντρου που θα το μετατρέψει σε εργοτάξιο για περισσότερο ίσως από ένα χρόνο. 
Η οικονομική κρίση αλλά και τα εμπορικά κέντρα που ξεφύτρωσαν στην περιοχή μας πιέζουν αφόρητα τους καταστηματάρχες. Είναι γνωστό ότι πάνω από το 30% των κατασημάτων έχουν ήδη κλείσει. Δεν είναι δυνατό να μετατραπεί το κέντρο ακόμα μια φορά σε εργοτάξιο!

Πολλές γειτονιές της πόλης στερούνται τα βασικά, δεν έχουν πεζοδρόμια και δίκτυο απορροής των νερών της βροχής, έχουν ελάχιστα πάρκα και παιδικές χαρές και ο δήμαρχος ξεκινάει έργα βιτρίνας στο κέντρο,με προφανή στόχο τις δημοτικές εκλογές!

Η απαραίτητη φροντίδα,συντήρηση,καθαριότητα και ανάδειξη του εμπορικού κέντρου μπορεί και πρέπει να γίνονται διαρκώς με πολύ μικρότερη δαπάνη και αναστάτωση για τους καταστηματάρχες και τους δημότες.

Όλοι βλέπουμε με έκπληξη και οργή την περίφραξη με λαμαρίνες της πλατείας–πάρκου της ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ- επί της Κηφισίας & Μητροπόλεως και την μετατροπή της σε εργοτάξιο.

Η πράσινη καί όμορφη αυτή πλατεία δεν έχει ανάγκη απο ‘’ανάπλαση’’ με γρανίτες και πανάκριβα φωτιστικά, ούτε από επιπλέον τραπεζοκαθίσματα και κακώς εννοούμενη αξιοποίηση . Αυτό που χρειάζεται είναι καθαριότητα, προστασία του πράσινου και συντήρηση της παιδική χαράς.

Ζητάμε από το Δημοτικό συμβούλιο:

-Nα χωροθετηθεί αλλού και όχι στην πλατεία Ευτέρπης η κατασκευή γκαράζ που κρίνουμε ότι είναι απαραίτητη και για την τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας του κέντρου. 

-Nα γίνουν μόνο οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης στο πάρκο της Αγίας Λαύρας.

-Να τηρηθεί η δέσμευση του Δημάρχου ώστε η διάρκεια των εργασιών στο εμπορικό κέντρο να είναι πολύ σύντομη.

Συμπολίτες.
Θέλουμε σταθμό ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Ευτέρπης και όχι πάρκιγκ και σας καλούμε να αγωνιστούμε για την ματαίωση του .

Να μη γίνει το προεκλογικό έργο της διοίκησης η χαριστική βολή για τους επαγγελματίες του κέντρου.

Να έχουμε άποψη για τα έργα που πραγματικά έχει ανάγκη το κέντρο της πόλης μας και οι γειτονιές της.

Να υπερασπίσουμε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και το ελάχιστο πράσινο που απέμεινε στο Μαρούσι.

Στη συντονιστική επιτροπή αγώνα συμμετέχουν εκπρόσωποι Συλλόγων – Φορέων της πόλης μας πολλοί Δημότες, κάτοικοι της πόλης και Δημοτικές κινήσεις – παρατάξεις.

Η λειτουργία της είναι ανοιχτή σε όλους & όλες, όσοι επιθυμούν να συμβάλουν με τη δράση τους στην υλοποίηση των σκοπών της συντονιστικής επιτροπής αγώνα.