11 Νοεμβρίου 2012

Προληπτικές προσαγωγές στο Μαρούσι

ΗΣΑΠ/ΜΑΡΟΥΣΙ: "Mέρες Ολυμπιάδας"
Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Καλούμε όλους τους φορείς και κάθε δημοκράτη να εξετάσουμε τρόπους διαμαρτυρίας και αντίδρασης.

Πολλή φασαρία έγινε τις μέρες της πανελλαδικής απεργίας (ο υπουργός Δένδριας διέκοψε την διαδικασία συζήτησης του πολυνομοσχέδιου για να σκίσει τα ρούχα του) για την ενέργεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι  συνοδευόμενοι από δικηγόρους περιόδευσαν τις ώρες πριν την απεργιακή συγκέντρωση στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας που συνηθίζεται τελευταία,  ασφαλίτες με "στολές παραλλαγής διαδηλωτή" να προβαίνουν σε προληπτικές προσαγωγές και πολύωρες κρατήσεις διαδηλωτών που κατευθύνονται προς στις συγκεντρώσεις.

   Οι παρεμβάσεις που έκαναν στις εν λόγω αστυνομικές δυνάμεις, αντιμετωπίστηκαν από τα "ένστολα εργαζόμενα παιδιά του λαού" με απόλυτη ευγένεια και "σεβασμό στο κοινοβούλιο", και λεξιλόγιο που μόνο γνήσιοι χειριστές του ελληνικού ιδεώδους και της ελληνικής γλώσσας κατέχουν.  Αυτό είναι το λιγότερο, εξ άλλου πάει καιρός από τότε που, απλώς, οι φέροντες διακριτικά μπάτσοι στις διαδηλώσεις τα κάλυπταν πριν χτυπήσουν.

Σήμερα η κατ ευφημισμό κοινοβουλευτική, δικτατορία που ζούμε εκφασιζόμενη διαρκώς αποκεντρώνεται. Οι λεγόμενες προληπτικές προσαγωγές επεκτείνονται σε όλους τους σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, και ο κάθε ασφαλίτης εκτελών χρέη ψυχολόγου ,για την ακρίβεια πορτιέρη - face control, μπορεί να τσουβαλιάσει στα παραρτήματα ασφαλείας όποιον γουστάρει.

Οπως φάνηκε την προηγούμενη εβδομάδα και στο Μαρούσι αυτό γίνεται βάσει σχεδίου:

Κυριακή 4/11/2012
Μεταφερόμενο "τάγμα παρελάσεως" της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ  πραγματοποιεί συγκέντρωση στο σταθμό ΗΣΑΠ και "εξόρμηση" διανομής έντυπου υλικού του φασιστικού μορφώματος στο κέντρο του Μαρουσιού.  Η δραστηριότητα ήταν αναγνωριστική, ήπιας μορφής και περιορίστηκε απλά σε αισθητική  ρύπανση και  ψήλωμα "αντεθνικών" αφισών της Αριστεράς.

Τρίτη 6/11/2012
Πριν την απεργιακή συγκέντρωση, ασφαλίτες στο σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου απαιτούν από προσερχόμενο μέλος Σωματείου της περιοχής να τους ανοίξει το πανό που μεταφέρει για να δουν τι γράφει. 

Τετάρτη 7/11/2012
Πάλι πριν την συγκέντρωση (αφού έχει πάρει το τρένο ο βασικός όγκος των διαδηλωτών) κλιμάκιο του παραρτήματος ασφαλείας Αμαρουσίου με επικεφαλής τον διοικητή του, επιχειρεί να προσάγει νεαρό, παρ ότι έχει και τους επιδεικνύει την αστυνομική του ταυτότητα. Παρεμβαίνει διερχόμενος δικηγόρος, μαζεύεται αρκετός κόσμος που διαμαρτύρεται έντονα, καλούνται και σπεύδουν προς ενίσχυση μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ.