5 Αυγούστου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ "ΑΓΙΑΣ ΟΛΓΑΣ" ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ


ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

 Μετά την αναφορά στο Νοσοκομείο «ΑΓ. ΟΛΓΑ» από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, το οποίο περιλαμβάνεται στις νοσοκομειακές μονάδες που η κυβέρνηση επεξεργάζεται προς κατάργηση, έχει υπάρξει δικαιολογημένα μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή μας τη Ν. Ιωνία. Στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε σχετική ενημερωτική συνάντηση.
Η πραγματικότητα είναι ότι η δημόσια υγεία έχει απαξιωθεί εδώ και χρόνια, ιδιαίτερα όμως από τις κυβερνήσεις του μνημονίου και τις πολιτικές τους το εθνικό σύστημα υγείας ακρωτηριάζεται μέρα με τη μέρα.
Οι τεράστιες μειώσεις στον προϋπολογισμό για την υγεία έχουν φέρει τα δημόσια νοσοκομεία σε δραματική κατάσταση. Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να δουλέψουν με τα ελάχιστα ιατροφαρμακευτικό υλικά που υπάρχουν ενώ πολλές φορές οι ασθενείς προσκομίζουν οι ίδιοι γάζες και εμβόλια κλπ.
Με την δημιουργία του ΕΟΠΥΥ επιτεύχθηκε η διάλυση της όποιας πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας υπήρχε. Ειδικότερα στην περιοχή μας με το κλείσιμο του το ΙΚΑ Καλογρέζας υπερφορτώθηκε το ΙΚΑ Ν. Ιωνίας συν ότι και αυτό λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό.

Το νοσοκομείο Αγ. Όλγα έχει ήδη συγχωνευθεί με τρία νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής, δέχεται καθημερινά πολύ μεγαλύτερο αριθμό ασθενών από αυτόν που μπορεί να περιθάλψει. Οι γιατροί συνεχίζουν και εργάζονται παρότι το υπουργείο τους χρωστάει παλιότερα δεδουλευμένα.
Μετά από όλα αυτά είναι χυδαία πρόκληση η κυβέρνηση του μνημονίου και τα κανάλια που την στηρίζουν να κρίνουν με βάση δείκτες αποδοτικότητας ποιες νοσοκομειακές μονάδες θα πρέπει να κλείσουν. Είναι η ίδια κυβέρνηση που επιβάλει φόρους/χαράτσια καθημερινά σε όλους μας, που έχει επιβάλλει 5€ εισιτήριο σε κάθε επίσκεψη στο νοσοκομείο και που σχεδιάζει να βάλει πλαφόν 1.500€ στην ετήσια ιατροφαρμακευτική δαπάνη/ασφαλισμένο.  Θα πεθαίνουμε πλέον για νοσηλεία πάνω από τα 1500 ευρώ;

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ
Θα είμαστε εδώ σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και θα αποτρέψουμε το κλείσιμο του Αγ. Όλγα καθώς και κάθε άλλου νοσοκομείου
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάτοικο, άνεργο, μετανάστη στη Ν. Ιωνία να δράσουμε μαζί για να πετύχουμε:
Κατοχύρωση της πλήρους καθολικής πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία και συνολικά στο δημόσιο σύστημα υγείας και της δωρεάν παροχής των αναγκαίων φαρμάκων σε όλους. Ενιαίο καθολικό δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας, κατάργηση των εισιτηρίων 5 ευρώ και των άλλων πληρωμών για εξετάσεις και φάρμακα.
-        Δημόσια ασφάλιση για όλους. Κατοχύρωση – εγγύηση του ασφαλιστικού συστήματος.
-        Πρόσληψη του αναγκαίου νοσηλευτικού προσωπικού και αυξήσεις στους μισθούς όλου του προσωπικού των νοσοκομείων.
-        Αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός των νοσοκομείων όχι κλείσιμο.

  
Νέα Ιωνία  1/8/2012

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία