3 Ιουνίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ Phone Marketing

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

 Eμείς οι εργαζόμενοι στη Phone Marketing συνεχίζουμε εδώ και 73 μέρες τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις. Ύστερα από πίεση που ασκήσαμε με τον απεργιακό μας αγώνα αλλά και τη συμπαράσταση συναδέλφων και σωματείων,  εργοδότης κατέληξε σε μια νέα πρόταση ώστε να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία που είχε προτείνει αρχικά, να δουλεύουμε δηλαδή για ένα 8ωρο την εβδομάδα, με 140? το μηνά. Πρότεινε να δουλέψουμε 4ωρα για 2 μήνες, ενώ μετά από αυτό το χρονικό διάστημα  και εφόσον επανέλθουμε  στα κανονικά μας ωράρια να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών. Σε ερώτηση σχετικά με τις πληρωμές μας, αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα τηρούνται  κανονικά ή να βάλει ένα χρονικό περιθώριο. Ουσιαστικά μας ζητά να επιστρέψουμε σε ένα αβέβαιο εργασιακό καθεστώς χωρίς να γνωρίζουμε τα αυτονόητα, ότι δηλαδή θα πληρωνόμαστε για τη δουλεία που παράγουμε. 
      
  Στις 28/5 προχωρήσαμε σε νέα γενική συνέλευση. Η συντριπτική πλειοψηφία της συνέλευσης μας απέρριψε την πρόταση της εργοδοσίας. Όλοι μας έχουμε αντιληφθεί ότι η πρόταση αυτή είναι ο Δούρειος Ίππος για να σπάσει ο ηρωικός μας αγώνας και μπαίνοντας μέσα για δουλεία, 2 μήνες μετά, να εφαρμοστεί η μείωση μισθών. Αποφασίσαμε ότι αυτό δεν είναι ένα μέλλον που μας αρμόζει. Δε μπορούμε να ζήσουμε με τα ψίχουλα που μας πετάει η διοίκηση, την ώρα που ισχυρίζεται ότι υπάρχει νέο έργο για να μας απασχολήσει. Συμμέτοχοι στα κέρδη τους δεν ήμασταν. Δε θα γίνουμε συμμέτοχοι στον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας και των ίδιων μας των ζωών.
                                Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.        
 Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τις προθέσεις της εργοδοσίας. Από την πρώτη στιγμή με αυτό το επαίσχυντο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας (;) θέλησε να μας υποχρεώσει σε παραίτηση, ώστε να προσλάβει εργαζόμενους με τις νέες συμβάσεις που προβλέπουν μισθούς πείνας, όπως άλλωστε κάνει μια μεγάλη μερίδα των εργοδοτών στο κλάδο μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα τα χρόνια μέχρι σήμερα, με την δουλειά μας παράγουμε τεράστιο πλούτο και τον καρπώνονται οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης. Γνωρίζουμε επίσης ότι χωρίς τους εργάτες ούτε γρανάζι γυρίζει, ούτε τηλέφωνο δουλεύει, όπως αποδεικνύεται στην πράξη.

                                       ΕΔΩ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙΚΟ
                           ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΖΟΥΜΕ ΜΕ 100 ΕΥΡΟ.
Συνεχίζουμε, λοιπόν αυτόν τον αγώνα αποφασισμένοι να νικήσουμε. Για εμάς είναι μονόδρομος και πολύ σύντομα θα είναι μονόδρομος για χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο που είτε δουλεύουν και παραμένουν για μήνες τώρα απλήρωτοι, είτε οι μισθοί που παίρνουν, με βάση τις νέες συμβάσεις , δεν φτάνουν ούτε για να επιβιώσουν. Δεν κάνουμε βήμα πίσω, δε λυγίζουμε, θα συνεχίσουμε με όλους τους τρόπους και τα μέσα. Μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις, με την Επιτροπή Αγώνα αλλά και το σωματείο μας, το ΣΕΤΗΠ, θα οργανώσουμε τα επόμενα βήματα μας. Κλιμακώνουμε την πάλη μας ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας.
Με την αλληλεγγύη καθημερινά να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις είτε με την ενίσχυση του απεργιακού μας ταμείου αλλά και ως φυσικές παρουσίες στο χώρο της απεργίας είτε με ψηφίσματα αλληλεγγύης ,από τη Λαϊκή Επιτροπή της Νέας Ιώνιας, από σωματεία εργαζομένων στον κλάδο, από την ΗΟL, την WIND, την VODAFONE, την ΤELEPRFOMANCE, την NSN Ηellas, από το Σύλλογο εκπαιδευτικών Γ.Σεφέρης, συλλόγους εργαζόμενους στους Δήμους Νέας Ιώνιας, Ηρακλείου, Καλλιθέας, κατοίκους Πευκακίων, Περισσού και άλλων φορέων, δίνοντας μας κουράγιο και δύναμη να πάμε ακόμα παρακάτω.
Στα πλαίσια αυτά και με σκοπό την κλιμάκωση της πάλης μας, την Πέμπτη 07/06/2012,ώρα 12:00 θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Καλούμε  λοιπόν σε συμπαράσταση όλες τις οργανώσεις των εργαζομένων, σωματεία, συλλόγους, λαϊκές επιτροπές, ανέργους, συνταξιούχους, τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας και των γύρω περιοχών που βιώνουν καθημερινά στο σπίτι και στη δουλεία την αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση. 

                           ΌΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ
                                          ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
                       ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
                                                                                                                                                                                                           
                                                                    Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στην Phone Marketing