17 Μαΐου 2012

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ – ΕΕ – κυβέρνησης καταγγέλλει την πολιτική – τρομοκρατική σύλληψη του αγωνιστή οικοδόμου Νίκου Κατσίφη την Κυριακή 13/5/2012 έξω από το σπίτι του από 4 ασφαλίτες, με την κατηγορία της συμμετοχής του σε επεισόδιο υπεράσπισης μετανάστη, κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην Καλλιθέα ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις Χρυσαυγιτών στην περιοχή.
Ο Νίκος Κατσίφης είναι γνωστός αγωνιστής στην Καλλιθέα, επί χρόνια μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Καλλιθέας του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας και με συνεχή παρουσία στους αγώνες του εργατικού κινήματος.
Η αστυνομική αυθαιρεσία ξεπερνάει κάθε όριο. Με μόνη την κατάθεση ενός αστυνομικού, συλλαμβάνουν τον αγωνιστή με τη διαδικασία του αυτόφωρου όχι κατά τη διάρκεια του γεγονότος αλλά την επόμενη μέρα, φορτώνοντάς του 4 ψευδείς κατηγορίες. Η μέρα όπου οποιοσδήποτε μη αρεστός στην εξουσία θα συλλαμβάνεται «επ’ αυτοφώρω», με μόνη την ύπαρξη μιας «μαρτυρίας» οργάνου της, φαίνεται πως έφτασε σύμφωνα με τους σχεδιασμούς ορισμένων. Αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, την αντίδραση της κοινωνίας και του λαϊκού κινήματος στα σχέδιά τους.
Τους αγωνιστές που συμμετέχουν στο κίνημα τους σέρνουν στα δικαστήρια με χαλκευμένες κατηγορίες. Τους Χρυσαυγίτες που επιτίθενται με αλυσίδες και λοστούς δεν τους γνωρίζουν; Οι «πλάτες» της αστυνομίας στη Χρυσή Αυγή πρέπει να καταδικαστούν από την κοινωνία.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών και την απαλλαγή του Νίκου Κατσίφη.