15 Φεβρουαρίου 2012

ΙΣΑ ΤΩΡΑ!!!!

Δημοσιεύτηκε από τον  Αργύρης Α.   
http://www.babylonia.gr/

Η Ομάδα Υγείας – Α! Βοηθειών της Πλατείας Συντάγματος, ευχαριστεί όλους τους εθελοντές διασώστες, γιατρούς και συναδέλφους από τον ευρύτερο χώρο της υγείας που προσήλθαν  ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μας την Κυριακή  12 Φεβρουαρίου. Ο σταθμός Α! Βοηθειών στήθηκε εξολοκλήρου από την Ομάδα Υγείας – Α! Βοηθειών της Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος, o οποίος και λειτούργησε καλύπτοντας όλες τις κινητοποιήσεις από 9-12 Φεβρουαρίου. Ευχαριστούμε όλους τους απλούς πολίτες, που μας έφεραν υγειονομικό υλικό απαντώντας στις εκκλήσεις μας  και δημιούργησαν για μια ακόμα φορά με τα σώματα τους, ανθρώπινη ασπίδα απέναντι στην βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής, για μπορέσουμε να προσφέρουμε Άμεση Βοήθεια σε όποιον τη χρειάστηκε.
Καταγγέλλουμε την ηθελημένη προσπάθεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του προέδρου του κ. Πατούλη, η οποία για επικοινωνιακούς σκοπούς μέσω δελτίων τύπου διαστρεβλώνει τα γεγονότα με στόχο το ίδιο όφελος.

 Για την αποκατάσταση της αλήθειας και των γεγονότων, ουδέποτε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατέβηκε οργανωμένα στις 12/2. Ο κύριος Πατούλης και 2-3 παρατρεχάμενοι του, εμφανίσθηκαν αρκετά μετά την έναρξη των επεισοδίων και αρκέστηκαν στο να τραβάνε φωτογραφίες τον κύριο Πατούλη ο οποίος μιλούσε ακατάπαυστα στο κινητό του, δίνοντας συνεντεύξεις στα ΜΜΕ. Εξαιτίας μάλιστα του υπερβολικού θορύβου που προκαλούσαν οι κραυγές αγωνίας και πόνου των δεκάδων τραυματιών που προσέρχονταν προς Άμεση Βοήθεια στον Σταθμό Α Βοηθειών της Ομάδας Υγείας –  Α! Βοηθειών της Πλατείας Συντάγματος, ο κος Πατούλης  αναγκάσθηκε να αποχωρίσει  σε παρακείμενο ξενοδοχείο ώστε να μπορεί να προβάλει τον εαυτό του και τον θεσμικό του ρόλο και να κατασκευάσει ανύπαρκτα δελτία τύπου, τα οποία ουδέποτε γράφθηκαν μέσα από τον σταθμό Α Βοηθειών, αλλά στην ηρεμία ενός lounge bar. Η μόνη συνεισφορά του Ιατρικού συλλόγου στον αγώνα ήταν να προσφέρει τρία κίτρινα γιλέκα με το σήμα του ΙΣΑ  τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για επικοινωνιακούς σκοπούς αφού το ένα το φόρεσε ο κύριος Πατούλης, το δεύτερο αυτός που τον φωτογράφιζε και το τρίτο ένας ακόμα, με στόχο την δημιουργία ψευδούς εικόνας παρουσίας της «Ομάδας Άμεσης Δράσης». Επισημαίνουμε ως ανακριβή και ψευδής την δήλωση στο δελτίο τύπου περί προσφοράς βοήθειας στους διαδηλωτές από αυτή την ομάδα διότι πολύ απλά δεν υπήρξε ποτέ!  

Η Ομάδα Υγείας – Α! Βοηθειών, δεσμεύεται να συνεχίσει το έργο της προς όφελος της κοινωνίας, που ξεκίνησε στις 25 Μαίου ως βασική ομάδα υποδομής της Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος  & συνεχίζεται χωρίς κανένα σταματημό μέχρι και σήμερα. Στεκόμαστε δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό για δικαιοσύνη – ελευθερία – αξιοπρέπεια στηρίζοντας τον ακηδεμόνευτο αγώνα του. Ο αγώνας αυτός αποτελεί την μόνη, ικανή και ύψιστη θέσμιση  για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.
Υπενθυμίζουμε ότι όπως και η βοήθεια προς όσους βρίσκονται σε κίνδυνο, έτσι και η δημοκρατία ή θα είναι Άμεση ή δεν θα είναι τίποτα. Παρόλες τις δολοφονικές επιθέσεις και την προσπάθεια  καπηλεύσεως του έργου μας, ο σταθμός είναι ανοικτός και θα παραμείνει ανοικτός! Ο αγώνας συνεχίζεται.

Ομάδα Υγείας – Α! Βοηθειών Πλατείας Συντάγματος
13/2/2012