31 Ιανουαρίου 2012

Ακάλυπτοι οι συμβασιούχοι


  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ 
   Η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ), μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε κατά του σωματείου του Δήμου Κορυδαλλού, προχώρησε και σε νέα δικαστική αγωγή, αυτή τη φορά κατά του «Συλλόγου Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Ν. Αττικής».
            Το έγκλημα που έκαναν αυτά τα σωματεία ήταν ότι με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων, δέχτηκαν όλους τους συμβασιούχους ως πλήρη μέλη των σωματείων με δικαίωμα ψήφου και για την εκλογή του ΔΣ του σωματείου και για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Το δικαστήριο με απόφασή του απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα και την προσφυγή της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε βάρος του Σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο του Κορυδαλλού. Παρόλα αυτά η διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει να σέρνει στα δικαστήρια όσα σωματεία πράττουν το αυτονόητο!!



Συνάδελφε συμβασιούχε στους ΟΤΑ
ü  Καταδίκασε την αντισυναδελφική, διασπαστική πρακτική της ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.
ü  Οι συμβασιούχοι δεν είναι εργαζόμενοι β’ κατηγορίας.
Συνάδελφε μόνιμε
ü  Δείξε την αλληλεγγύη σου στους συμβασιούχους συναδέλφους. Στήριξε το δικαίωμά τους να είναι ισότιμα μέλη των σωματείων. Η ταξική ενότητα, η ισχυροποίηση των σωματείων και του κινήματος μας αφορά όλους.

Συνάδελφοι-σες, μόνιμοι και συμβασιούχοι
            Το ΠΑΜΕ σας ενημερώνει για άλλη μια φορά για μια εξαιρετικά επικίνδυνη απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ) που αφορά όλους τους εργαζόμενους.
            Η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ), μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε κατά του σωματείου του Δήμου Κορυδαλλού, προχώρησε και σε νέα δικαστική αγωγή, αυτή τη φορά κατά του «Συλλόγου Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Ν. Αττικής».
            Το έγκλημα που έκαναν αυτά τα σωματεία ήταν ότι με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων, δέχτηκαν όλους τους συμβασιούχους ως πλήρη μέλη των σωματείων με δικαίωμα ψήφου και για την εκλογή του ΔΣ του σωματείου και για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Το δικαστήριο με απόφασή του απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα και την προσφυγή της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε βάρος του Σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο του Κορυδαλλού. Παρόλα αυτά η διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει να σέρνει στα δικαστήρια όσα σωματεία πράττουν το αυτονόητο!!

Συνάδελφοι-σες
            Ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός θέλει τους εργαζόμενους διαιρεμένους και αδύναμους μπροστά στην αντεργατική λαίλαπα.
            Χρόνια τώρα η ΠΑΣΚΕ, μαζί με τη ΔΑΚΕ, παίζουν αυτό το ρόλο, ρίχνουν το δηλητήριο του διχασμού, διασπούν και διαχωρίζουν τους εργαζόμενους σε μόνιμους και συμβασιούχους, σε δημόσιους και ιδιωτικούς, σε «υπόγεια» και «ρετιρέ». Θεωρούν τους συμβασιούχους παρακατιανούς, εργαζόμενους  β’ κατηγορίας. Τους αρνούνται το δικαίωμα να είναι μέλη της Ομοσπονδίας, με δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Δεν γράφουν Σωματεία που στη δύναμή τους έχουν ως ισότιμα μέλη τους συμβασιούχους (π.χ. Β. Εύβοιας).
            Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ήταν και είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο «δικαστικός της αγώνας» για τη μετατροπή των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου.
Τους συμβασιούχους η πλειοψηφική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ τους θυμάται όταν είναι να τους στείλει πελατεία στα μεγάλα δικηγορικά γραφεία.
Λέει ψέματα, συνειδητά η ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και στην αγωγή που κατέθεσε όταν ισχυρίζεται ότι αν ψηφίσουν οι συμβασιούχοι για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τη συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ΑΔΕΔΥ.
Σε αρκετές Ομοσπονδίες που συμμετέχουν στην ΑΔΕΔΥ οι συμβασιούχοι έχουν δικαίωμα ψήφου (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΣΥΑΠΕ κ.ά.). Εξάλλου, το τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ με πλειοψηφία (55%) ψήφισε υπέρ της εγγραφής και ισότιμου συμμετοχής στα σωματεία όλων των εργαζομένων, μόνιμων και συμβασιούχων.
Συνάδελφοι-σες
Απέναντι σ’ ένα τέτοιο εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα, που έχει να κάνει με την ταξική ενότητα, με την ενότητα του κλάδου, πρέπει  ο καθένας να πάρει θέση.
Η κάθε συνδικαλιστική δύναμη κρίνεται από τις πράξεις της και όχι από τα λόγια.
Η ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, προχωρά σ’ αυτήν την αντισυναδελφική, διασπαστική και επαίσχυντη συνδικαλιστική πράξη, γιατί έχει τις πλάτες της ΔΑΚΕ και την ανοχή των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όποια σωματεία έχουν απόλυτη πλειοψηφία π.χ. Ν. Ιωνία, δε δίνουν δικαίωμα ψήφου στους συμβασιούχους!!
Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπου η ΠΑΣΚΕ είναι μειοψηφία, διαμορφώνουν πλειοψηφία μαζί με την ΠΑΣΚΕ για να μην έχουν δικαίωμα ψήφου οι συμβασιούχοι (π.χ. Ζωγράφου).
Και οι δύο μαζί (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ) σε άλλους δήμους π.χ. Άγιο Ιωάννη Ρέντη τους αποκλείουν!!
Οι δυνάμεις αυτές στα λόγια λένε ότι είναι με τους συμβασιούχους και το δικαίωμά τους να είναι ισότιμα μέλη και στην πράξη κάνουν κολεγιές με την ΠΑΣΚΕ σε βάρος των συμβασιούχων.

Συνάδελφοι-σες

Καλούμε τώρα όλα τα Σωματεία με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων να
γράψουν όλους τους συμβασιούχους ως ισότιμα μέλη!
Μόνιμοι και συμβασιούχοι, όλοι μαζί να αποτρέψουμε στην πράξη την επαίσχυντη απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ).
Μόνιμοι και συμβασιούχοι μια φωνή – μια γροθιά! Όλοι μαζί!

            Καμιά αυταπάτη: Τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες σαν αυτή της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ), είναι επικίνδυνες  για το κίνημα και τους εργαζόμενους, είναι «εσωτερικός εχθρός» στους κόλπους του κινήματος.

Αξιοποίησε τις αρχαιρεσίες των σωματείων για το Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Τιμώρησε την ΠΑΣΚΕ για τη στάση της απέναντι στους συμβασιούχους, αλλά και για τη στήριξη που έδωσε τόσα χρόνια στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, στον Καλλικράτη, στο νόμο Ραγκούση  κ.ά.

Συνάδελφοι-σες
Στις εκλογές αυτές πρόσεξε το εξής:

Η ΠΑΣΚΕ αλλάζει «προβιά». Στα περισσότερα σωματεία δεν κατεβαίνει ως ΠΑΣΚΕ, αλλάζει τίτλο ψηφοδελτίου, κατεβαίνει με δήθεν «ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο» για ν’ αποφύγει
το θυμό, την καταδίκη των εργαζομένων και το πολιτικό κόστος.

Μην πέσεις στην παγίδα
Καταψήφισε όλα τα ψηφοδέλτια που συμμετέχουν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ,
Με όποιο όνομα και αν έχουν αυτά.

ü  Άλλαξε τους συσχετισμούς. Απόρριψε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα ψηφοδέλτια των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.
ü  Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ, τη μόνη δύναμη που σήμερα μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος.
ü  Όσο πιο ισχυρό είναι το ΠΑΜΕ, τόσο πιο στέρεα είναι η ενότητα όλων των εργαζομένων, η ταξική ενότητα.

Ψήφισε ΔΑΣ-ΟΤΑ. Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ είναι η απάντηση στην καπιταλιστική κρίση, απάντηση στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που διαιρούν τους εργαζόμενους !
                                                                                                                          20-1-12