17 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

16-12-2011
Η κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ» καλεί στην κοινή με το «σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αμαρουσίου» και την «Επιτροπή αγώνα ενάντια στα χαράτσια Κηφισιάς» σε διαμαρτυρία – ενημέρωση των πολιτών έξω από τα γραφεία της Δ.Ε.Η. στην Κηφισιά, τη Δευτέρα 19.12.2011 στις 12:00.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εκπρόσωποι της κίνησης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ» ήσαν παρόντες στη συγκέντρωση εκατοντάδων πολιτών Παρασκευή 2-12-2011 έξω από το Σ.τ.Ε. που συζητούντο οι προσφυγές κατά του παράνομου και αντισυνταγματικού χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η.

Το Σ.τ.Ε. θα εκδώσει την απόφαση του μέσα στο Φεβρουάριο του 2012. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ του Δημοσίου δεν παρενέβη ούτε η Δ.Ε.Η.

Ταυτόχρονα η θέση του Επιτρόπου Ενέργειας της Ε.Ε ότι η Δ.Ε.Η. δεν δικαιούται να διακόψει το ρεύμα σε όποιον πληρώσει το λογαριασμό της χωρίς το χαράτσι, δικαιώνει τους αγώνες των πολιτών και ανοίγει το δρόμο για την καταδίκη της κυβέρνησης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων αρνείται να παράσχει τις υπηρεσίες της και οποιαδήποτε συμμετοχή σε εργασίες διακοπής της ηλεκτρικής παροχής.

Κάτω από την κοινωνική πίεση που ασκείται από πολλές πλευρές, η κυβέρνηση υποχωρεί. Η έκδοση εγκυκλίου την 1-12-2011 αναφέρει ότι το ρεύμα θα διακόπτεται σε 80 και όχι 40 ημέρες από την έκδοση του λογαριασμού όπως ήταν αρχικά., αν δεν πληρωθεί το χαράτσι.

Για την αναγνώριση κάποιου ως εξαιρούμενου από την πληρωμή του χαρατσιού προβλέπονται πολύπλοκες, χρονοβόρες και τελικά ανεφάρμοστες διαδικασίες.

Εκτός από τη βάναυση προσβολή της προσωπικότητας όσων τελικά προσφύγουν στις προβλεπόμενες επιτροπές για να αποδείξουν την ανέχεια τους, θα υποστούν και την έμμεση τρομοκρατία του «χωροφύλακα» που θα μετέχει στην επιτροπή.

Το Κράτος δείχνει τα δόντια του στους ανίσχυρους. Ποντάρει στο φόβο για να εισπράξει το χαράτσι, γιατί από επιχειρήματα είναι  γυμνό. Αυτή είναι η Δημοκρατία που μας επιφυλάσσουν.

Πολίτες μην τρομοκρατείστε !
 Το μέτρο είναι άδικο και αντισυνταγματικό. Είναι βέβαιο πως θα το ανακαλέσουν. Τρομοκρατούν για να μαζέψουν όσα περισσότερα μπορούν.
         

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
 ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ
ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 8 ΜΑΡΟΥΣΙ
Τρίτη και Πέμπτη 6-8 μ.μ, Σάββατο 10-12 π.μ.

Τηλ. επικοινωνίας : 210 – 8024942 / 6974966654