16 Αυγούστου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΤΟΥΛΗ

  Δ. Α. Πολυχρονιάδης*                                                                                                              
logo_ektostonteihonΜε αισθήματα αποτροπιασμού και αγανάκτησης διαβάσαμε την επιστολή του κου Δήμαρχου Αμαρουσίου προς την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού σύμφωνα με το περιεχόμενο της οποίας εκφράζεται η  κατηγορηματική αντίθεση της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου απέναντι στην απόφαση της ηγεσίας του ΥΠΔΒΜΘ να παραχωρήσει τους χώρους του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ (Φαλήρου) για της ανάγκες της τελετής λύσεως της νηστείας του Ραμαζανιού σε μουσουλμανικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Πέρα από το γεγονός ότι το περιεχόμενο της επιστολής αποτελεί προσβολή απέναντι στα θρησκευτικά πιστεύω χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και κατοικούν δίπλα μας (και στο Μαρούσι), θεωρούμε ότι με τέτοιου είδους ενέργειες και επιστολές από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου υποθάλπεται ο ρατσισμός και η ξενοφοβία.

Εμείς αν και δε θρησκευόμαστε πιστεύουμε στο σεβασμό της διαφορετικότητας των συνανθρώπων μας και συμπολιτών μας, χωρίς να διακρίνουμε τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα, τα πιστεύω ή το φύλλο τους και καταγγέλλουμε ως απαράδεκτες τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου με τις ενέργειές της υποδαυλίζει τα ρατσιστικά αντανακλαστικά μερίδας των Δημοτών - κατοίκων της πόλης του Αμαρουσίου για να παρουσιάσει δήθεν ότι ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Μαρουσιωτών. Κάτι ανάλογο έκανε και με το θέμα της προβλεπόμενης εγκατάστασης μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου τελικά τις ακραίες ρατσιστικές φωνές της Δημοτικής Αρχής για το συγκεκριμένο θέμα ακολούθησε ο συμβιβασμός με τις επιλογές του Υπουργείου Υγείας για εγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να εγκαταλείψει τον εύκολο δρόμο του ψεύδους και της ρατσιστικής προπαγάνδας που ακολουθεί, διότι με τις ενέργειές της αυτές υποθάλπει την "εκκόλαψη του αυγού του φιδιού", που δεν είναι άλλος από τον υφέρποντα φασισμό στις τάξεις μιας κοινωνίας ο ιστός της οποίας καταστρέφεται από τις αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων.
Οι Δημότες κάτοικοι του Αμαρουσίου δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από την εκδήλωση των θρησκευτικών αισθημάτων των μουσουλμάνων συνανθρώπων μας και συμπολιτών μας στο χώρο του ΟΑΚΑ, ούτε πρόκειται να υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής μας από τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Αντίθετα η ποιότητα της ζωής μας στο Μαρούσι υποβαθμίζεται καθημερινά από τη χρόνια έλλειψη  έργων υποδομής στην πόλη, από τις ελλείψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας που έφερε ο Καλλικράτης, την ανυπαρξία κοινωνικών πολιτικών, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ελλείψεις σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου κ.ά. για τα οποία η Δημοτική Αρχή Πατούλη δεν έχει κάνει τίποτα επί πέντε χρόνια τώρα.
Επιπρόσθετα θα θέλαμε να καταδικάσουμε για άλλη μια φορά την υποκρισία της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου και του  Δήμαρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες υποδεχόταν με πλείστες τιμές τον οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον ανακήρυσσε και επίτιμο Δημότη Αμαρουσίου, επιδεικνύοντας σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους τα βαθιά χριστιανικά του πιστεύω, ενώ λίγες ημέρες αργότερα (9 - 8 - 2011) με την προαναφερόμενη επιστολή του στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ εξέφραζε την αντίθεσή του στην παραχώρηση του ΟΑΚΑ για την εκδήλωση των θρησκευτικών πιστεύω της μουσουλμανικής κοινότητας της Αττικής.
"Αγαπάτε αλλήλους" είπε ο Ιησούς Χριστός κε Δήμαρχε Αμαρουσίου και εσείς ως πιστός χριστιανός θα έπρεπε να το ξέρετε καλύτερα από εμάς και να το εφαρμόζετε, εκτός αν οι γονυκλισίες και οι μεγαλόσταυροι που επιδίδεστε γίνονται μόνο για λόγους "άγρας ψήφων" από το χριστεπώνυμο ποίμνιο της πόλης του Αμαρουσίου.
Για όλα αυτά βέβαια θα μας κρίνει όλους, όχι ο θεός, αλλά ο λαός ο οποίος έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.
* Αιρετός & Ανακλητός εκπρόσωπος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης    
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ στο Δ. Σ. Αμαρουσίου