9 Ιουλίου 2011

Σύλληψη 15 μελών των “Anonymous”

Στη σύλληψη 15 μελών της ομάδας των ακτιβιστών hacker “Anonymous”, προχώρησαν οι Αρχές της Ιταλίας.
Ο Ιταλικός πυρήνας της ομάδας ήταν ο στόχος της αστυνομίας η οποία έπειτα από συντονισμένηεπιχείρηση κατάφερε να συλλάβει 15 μέλη της ομάδας και να προχωρήσουν σε κατασχέσεις δεκάδων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το κατηγορητήριο της Εισαγγελίας της Ρώμης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τηνπαράνομη διακοπή κρατικών υπηρεσιών και την παράνομη πρόκληση βλάβης σε συστήματα πληροφοριών. Τα ιταλικά πρακτορεία μάλιστα αναφέρουν πως πλέον υπάρχουν στοιχεία που ίσως οδηγήσουν τις αρχές και σε άλλα μέλη της ομάδας.
Οι Anonymous, είναι διεθνής ομάδα hacker οι οποίοι έχουν έντονη δράση τον τελευταίο καιρό. Μεταξύ των επιθέσεων που έχουν πραγματοποιήσει, ήταν στα site της VISA και της MASTERCARD, αλλά και σε κυβερνητικά site πολλών χωρών αλλά και οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ το οποίο έχει αναφερθεί πολλές φορές στη δράση τους.
Σήμερα μάλιστα κυκλοφόρησαν στο Youtube βίντεο της ομάδας, που αναφέρονται στην Ελλάδα και στα επικείμενα σχέδιά τουςς να δράσουν και στη χώρα μας.
Οι εικόνες της βίαιης συμπεριφοράς των αστυνομικών στις διαδηλώσεις για το Μεσοπρόθεσμο έκαναν τον γύρο του κόσμου και όπως ήταν φυσικό τράβηξαν την προσοχή όλων.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η διάσημη πλέον ομάδα hacker, οι οποίοι στέλνουν μήνυμα κατά της αστυνομικής βίας, κατά της Ελληνικής κυβέρνησης και υπέρ του απλού λαού.
Στα βίντεο αυτά οι Anonymous έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση τις τράπεζες και την Ελληνική Αστυνομία, πως θα αποτελέσουν στόχο τους.
Όπως τελικά φαίνεται όμως, ίσως οι Ιταλικές αρχές να γλίτωσαν από έναν ακόμη …πονοκέφαλο την κυβέρνηση της χώρας μας.