30 Μαΐου 2011

Ο Θεός βάζει το χέρι του ( δια των αντιπροσώπων του)

666.ec-patr.org/ Ἀπὸ τὴν διαθρησκειακὴ συνάντηση μὲ θέμα «Θρησκεία, εἰρήνη καὶ Ὀλυμπιακὸ Ἰδεῶδες» ποὺ πραγματοποιήθηκε μὲ τὴ συνεργασία τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου καὶ τοῦ Δήμου Ἀμαρουσίου, στὰ πλαίσια τῶν Ὀλυμπιακῶν Ἀγώνων τῶν Ἀθηνῶν (11-8-2004).

Διαβάσαμε στο maroussiotis (πάντα έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση περί τα δημοτικά):
Μετά από απραξία αρκετών ημερών, εικοσιτρία θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που ( πραγματοποιήθηκε Τρίτη 24 Μαίου ) και το πρώτο θέμα, μας θύμισε άλλες εποχές εξ ίσου ενδιαφέρουσες:
Θέμα 1. Ανακήρυξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε επίτιμο δημότη της πόλης του Αμαρουσίου.
  • Λίγο καιρό πριν ο δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωνε για τα οικονομικά του Δήμου ότι "δεν θα αφήσουμε το Μαρούσι να γίνει Ελλάδα", για να ενταχθεί αμέσως μετά στις πρώτες θέσεις της λίστας των υπερχρεωμένων Δήμων που οδεύουν προς "μνημονιακή επιτήρηση".
  • Αρκετό καιρό πριν διέρρεε στον Τύπο ότι διάφορα Νομικά Πρόσωπα της εκκλησίας επένδυαν σε ακίνητα στην Κηφισίας και στο λεγόμενο υπερτοπικό κέντρο στο Μαρούσι, καθώς η φορολογία προνομιακή φορολογία των εισοδημάτων από ενοίκια  της εκκλησίας , καθιστούσε τις εν λόγω επενδύσεις άκρως αποδοτικές.
Μετά το τέλος του πάρτι των Ολυμπιακών, ήρθαν τα κεσάτια και ακόμα χειρότερα. Καλός ο άρτος και τα θεάματα που ακολούθησαν τα πρώτα χρόνια της νέας μεταολυμπιακής δημοτικής αρχής, αλλά οι τοπικοί διεκπεραιωτές έχουν συνηθίσει στα μεγαλεία. Αναρωτιόμαστε λοιπόν αν η "υπερθρησκευτικότητα" της δημοτικής αρχής έχει κάποια σχέση με τα παραπάνω ή απλά εκφράζει την αγωνία "ο Θεός να βάλει το χέρι του" (για να (επανα)διασωθούμε - εκλεγούμε.