26 Μαΐου 2011

Προβολή της ταινίας ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Κώστας Σκουμπούρης
Αγαπητοί φιλοι 

σας καλούμε την Παρασκευή 27 Μαίου στίς 21.00 στην προβολή της ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ταινίας μικρού μήκους του Τζώρτζη Γρηγοράκη. Την  πρωτοβουλία της προβολής έχει η παρέα  της δεκαετίας '80 μελών και φίλων της ΚΝΕ, απο τότε μεταξύ μας και ο Αντώνης Ηλίας, o ήρωας της ταινίας. Στο ΣΤΕΚΙ+ (Σαλαμίνος 32 & Μητροπόλεως -Μαρούσι)

μετά την προβολή πίνουμε  και κανένα τσίπουρο.


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣO Αντώνης πρέπει να γυρίσει γρήγορα σπίτι του. H Ευτυχία είναι κολλημένη στην κίνηση. Μια ιστορία για μια σχέση αλληλοεξάρτησης. Βασισμένη σε αληθινή ιστορία.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθέτης-Σενάριο Τζωρτζής Γρηγοράκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας Κωστής Γκίκας, Μοντάζ Θοδωρής Αρμάος, Μιξάζ Ήχου Κώστας Βαρυμποπιώτης
Ηθοποιοί Βαγγέλης Μουρίκης Αλεξία Καλτσίκη Αντώνης Ηλίας Μηνάς Χατζησάββας Ελένη Κοκκίδου Ντίνος Αυγουστίδης Στέλιος Ξανθουδάκης , Κοστούμια Λουκία Χουλιάρα, Μακιγιάζ Κατερίνα Βαρθαλίτου, Παραγωγή Κώστας Λαμπρόπουλος Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου Τζωρτζής Γρηγοράκης, Παραγωγός Γιώργος Παπαδάτος

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 15-9-2009

Με χιούμορ και τσαμπουκά η ζωή συνεχίζεται

Ο ήρωας της ταινίας «Κι εγώ για μένα», πρώτο βραβείο μυθοπλασίας, έχει χάσει τα χέρια του. Ο σκηνοθέτης Τζώρτζης Γρηγοράκης χειρίστηκε το θέμα εστιάζοντας στην καθημερινότητα και την προσωπική του ζωή
Μια πραγματική και δύσκολη ιστορία ενός πολύ κοντινού του προσώπου διάλεξε να μεταφέρει στην οθόνη ο Τζώρτζης Γρηγοράκης και έφυγε από το 32ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας με το βραβείο καλύτερης ταινίας (μυθοπλασίας).

Στα 20 λεπτά που διαρκεί η ταινία «Κι εγώ για μένα» διηγείται το 24ωρο ενός νέου ανθρώπου (Βαγγέλης Μουρίκης), που έχει χάσει σε αυτοκινητικό δυστύχημα και τα δυο του χέρια. Το θέμα είναι βαρύ, αλλα όπως μας λέει ο σκηνοθέτης, «προσπάθησε να το αποδραματοποιήσει, να το ελαφρύνει».
Ο Τζώρτζης Γρηγοράκης εμπνεύστηκε την ταινία του από την περιπέτεια του φίλου του Αντώνη Ηλία, που τον βοήθησε σε όλα τα στάδια: από το σενάριο μέχρι το γύρισμα
Είχε δίπλα του σε όλη τη διαδικασία συγγραφής τού σεναρίου τον άνθρωπο που στάθηκε η εμπνευσή του, τον φίλο του Αντώνη Ηλία, που ανέβηκε και στη Δράμα για την προβολή. «Δεν ήθελα να γυρίσω μια ταινία για έναν ανάπηρο», μας λέει ο Τζώρτζης Γρηγοράκης. «Πρόκειται για μια ταινία για τις ανθρώπινες σχέσεις, αφού αποφάσισα να επικεντρωθώ στις δυσκολίες της προσωπικής του ζωής. Ο ήρωας μετά το δυστύχημα οφείλει να συνεχίσει κανονικά τη ζωή του και τη σχέση του με μια γυναίκα (Αλεξία Καλτσίκη), από την οποία είναι εξαρτημένος».

Η ταινία τόσο σεναριακά όσο και σκηνοθετικά διακρίνεται για το χιούμορ της, χαρακτηριστικό που, όπως λέει ο σκηνοθέτης της, διαθέτει και ο ήρωάς του. «Χιούμορ και τσαμπουκά». Ανάλογη ήταν η αίσθηση που δημιουργήθηκε και στο κοινό της Δράμας, αφού πολλές σκηνές της ταινίας έβγαλαν γέλιο. Είναι η δεύτερη ταινία μικρού μήκους του Τζώρτζη Γρηγοράκη, μετά τον «Φαύλο κύκλο» (Δράμα, 2007). Είχε τη στήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της CL Productions.
Β. ΓΕΩΡΓ.