18 Απριλίου 2011

Συνδικάτο Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Αττικής


Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις                                                                                                                                 

Η σημερινή απόφαση του Αρείου πάγου ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά αφού απορρίπτει την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις μια και η απόφαση δικαιώνει μόνο ελάχιστους εργαζόμενους που είχαν κάνει προσφυγές πριν από το 2001.

Οι συμβασιούχοι δεν πρέπει να απογοητευτούν. Αντίθετα τώρα πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους για το δικαίωμα τους στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι υπόλογες και συνένοχες για το καθεστώς ομηρίας που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι σήμερα! ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με το δεκανίκι τους το ΣΥΝ, ψήφισαν την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 που στην ουσία απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και αυτή επικαλούνται σήμερα οι Αρεοπαγίτες.
Είναι ευθύνη της κυβέρνησης καθώς και των δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων να μονιμοποιήσουν των συμβασιούχων καθώς και να διασφαλίσουν τα χρήματα για την πληρωμή τους .
Το ασφαλές κριτήριο είναι οι αυξημένες λαϊκές ανάγκες και με βάση αυτό, η έμπρακτη εφαρμογή του δικαιώματος στην πλήρη σταθερή μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους.

Η απάντηση πρέπει να είναι ενιαίος αγώνας όλων των εργαζόμενων για:
    Καμία απόλυση, μονιμοποίηση για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
·        Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που προβλέπουν τη μερική ελαστική και προσωρινή εργασία.
                          H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου