14 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Tώρα δεν έχει "πλεονάζοντες", έχει "προτεινόμενους"

Πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 11/3  η  προγραμματισμένη  Συγκέντρωση  που οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου  Αμαρουσίου "με σκοπό την οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή της απόφασης" 72254/2010 του Υπουργείου Εσωτερικών, με βάση την οποία θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων που σχετικά πρόσφατα πέρασαν στο Δήμο με συμβάσεις εργασίας Αορίστου Χρόνου. 

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι το γεγονός δεν έκανε και μεγάλη εντύπωση, την στιγμή που ήδη στον Ιδιωτικό τομέα  με τον πρόσφατο αντεργατικό νόμο ξηλώνονται οι Συμβάσεις, οι αποζημιώσεις απόλυσης και πολλά άλλα, για αυτούς βέβαια. που ... ακόμα δουλεύουν.Έτσι τα πράματα ήταν σχετικά χαλαρά. Οι εργαζόμενοι του Δήμου βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς εχθρούς, και από πολλές πλευρές   τους ανέλυσαν πόσο πολύ την έχουν βάψει. Ακόμα και ο δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν, τα μικρά κόμματα έδειξαν ένα ενδιαφέρον, σε αντίθεση με ...  τα κόμματα εξουσίας..!         Ενώ λοιπόν ο εχθρός είναι πλέον αόρατος και εκτός Ελλάδος, και οι φίλοι των εργαζομένων γεμίζουν ασφυκτικά την αίθουσα του Δημαρχείου, συμβαίνουν τα εξής "ευτράπελα" : 

  • Οι Συμβασιούχοι των οποίων οι Συμβάσεις  δεν ανανεώθηκαν το νέο έτος, εξακολουθούν να εργάζονται απλήρωτοι. Μόλις πριν λίγες μέρες οι μισοί περίπου πήραν έναντι 700 - 800 ευρώ, γεγονός που έβαλε φωτιά στα σενάρια ότι αυτοί που δεν πήραν ούτε αυτά τα λεφτά, είναι "προτεινόμενοι".  Το εμπόριο , η ομηρία και "η συμπόνοια", εξακολουθούν να αποτελούν λοιπόν το σοβαρότερο πολιτικό εργαλείο των "ευ δημαρχίζειν" και την εποχή των ισχνών αγελάδων , και μάλιστα χωρίς να κοστίζει φράγκο. 
  • Οι μαύρες πλερέζες των προμηθευτών του Δήμου (βενζινάδες κλπ) είναι απλώς οδοντόκρεμες σε αυτές τις συνθήκες, και τα ελάχιστα  50λεπτα των εισιτηρίων από τα λεωφορεία, πανηγυρίζονται σαν να βάλαμε γκολ στην Μπαρτσελόνα.  
  • Μέσα σε όλα αυτά, το κλου της βραδιάς  ήταν στα πηγαδάκια, όπου ακούστηκε  -και μας κούφανε -ότι οι εργαζόμενοι σε ένα ΚΕΠ του Δήμου, έβαλαν ρεφενέ   για να αγοραστεί χαρτί υγείας.!  Τσάμπα επένδυση, καθώς αναμένεται ραγδαία πτώση της κατανάλωσης , λόγω αναγκαστικής δίαιτας.