29 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Χωρίς διαγωνισμό οι πεζογέφυρες;

Το blog maroussiotis  , αποκαλύπτει σχετικό έγγραφο του "Πανελληνίου Συνδέσμου Α.Ε & ΕΠΕ Τεχνικών Εταιρειών" (βλ. θεσμικό όργανο μεγαλοεργολάβων)  που ρωτά το Δήμο Αμαρουσίου -ζητώντας τα σχετικά έγγραφα- υπονοώντας με αρκετή σαφήνεια ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και η κατασκευή της  2ης πεζογέφυρας           ( με την πρώτη τι έγινε ? ) προγραμματίζεται με "υδραυλική ανάθεση" με ότι αυτό συνεπάγεται.  Διαπιστώνουν "με έκπληξη ότι ο διαγωνισμός και η κατοχύρωση του έγινε αυθημερόν".






Λίγες μέρες πριν η Δημοτική Κίνηση ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ  μας προειδοποιούσε ότι το πάρτι θα κρατήσει καθώς είναι ήδη δρομολογημένα κι άλλα  "μεγάλα έργα",ψιλολόγια βέβαια σε σχέση με την Ολυμπιάδα. 

Προσωπικά έχω μεγαλώσει στη Λεωφόρο Κηφισίας την εποχή που δεν είχε ακόμη φανάρια στη διασταύρωση με τη Βασ.Σοφίας, αλλά και τα επόμενα χρόνια είδα πεζούς να παρασύρονται διασχίζοντας την Λεωφ.Κηφισίας επειδή  τα φυτά της νησίδας εμπόδιζαν την ορατότητα σε οδηγούς και πεζούς, γιατί υπήρχε μπέρδεμα αρμοδιότητας για το κλάδεμά τους μεταξύ Δήμου & ΥΠΕΧΩΔΕ. Γνωρίζω πολύ καλά  λοιπόν, εδώ και πόσα χρόνια είναι αναγκαίες οι πεζογέφυρες στην Κηφισίας, για να μιλήσουμε μόνο για τις ανθρώπινες ζωές που κόστισε η έλλειψή τους.

Γι αυτό θα ήμουν  διατεθειμένος να δεχθώ και κάθε "δημοτική ταρζανιά" που θα αντιμετώπιζε τις γνωστές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις  του δημοσίου. Περί αυτού όμως πρόκειται ? Δε θα το έλεγα, όπως οι ολυμπιακοί κυβόλιθοι του κέντρου (12 εκατ.ευρώ, στην ξεφτίλα) δεν ξηλώθηκαν επειδή οι γριούλες σαβουρδίζονταν έξω από το ΙΚΑ και οι κυρίες έσπαγαν τα τακούνια τους, έτσι και οι πεζογέφυρες δεν φτιάχνονται σήμερα για να μην σκοτωθούν καμπόσοι ακόμη.Οπως ακριβώς η εξπρές κατασκευή  του δρόμου στο πέταλο του Μαλιακού, δεν έγινε   εξ αιτίας του  γνωστού πολύνεκρου δυστυχήματος, το οποίο απλά αξιοποιήθηκε. 

Η έκπληξη λοιπόν του θεσμικού φορέα  των μεγαλοεργολάβων, (ο άλλος παίκτης) δεν  μας συγκινεί ,ούτε μας πείθει. Μήπως όμως θα πρέπει να ξανασκεφτούμε  ότι η επικρατούσα αντίληψη "ας φάνε, αλλά ας κάνουν και έργα"  δεν λέει ? Γιατί και τα έργα τα έχουμε πληρωμένα, και τώρα πια τρώνε τα κομμάτια μας .