28 Μαρτίου 2011

“ΧΟΝΤΡΕΣ” ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ


Χοντρές μπίζνες προωθούνται από την Δημοτική Αρχή στην πόλη. Με πρόσχημα την επείγουσα αναγκαιότητα του έργου, ή του χαρακτήρα του, που απαιτεί όπως ισχυρίζεται, «ειδική τεχνογνωσία και εμπειρία» η Διοίκηση θα διενεργήσει κλειστούς διαγωνισμούς με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. 
Η διαδικασία αυτή αφορά στα έργα :
* Κατασκευή δύο πεζογεφυρών για την ασφαλή διέλευση στη Λεωφόρο Κηφισίας
* Μελέτη – κατασκευή – χρηματοδότηση και εκμετάλλευση υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο Ιστορικό κέντρο – Πλατεία Ευτέρπης
* Μελέτη – κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στην Κοκκινιά


Η Διοίκηση προχωρά ακόμα, στην ανάθεση του έργου της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης με αυτοχρηματοδότηση ενώ έχει λάβει μόνο δύο προσφορές.
         
Αν και φροντίζει να τηρούνται νομότυπα όλες οι διαδικασίες εμείς καταγγέλλουμε ότι με τον τρόπο αυτό δεν διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον. Ότι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό.
Δεν έχει καμιά σημασία αν τα χρήματα αυτά δεν προέρχονται από τα ταμεία του Δήμου ή δίνονται από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ή άλλες πηγές. Είναι σε τελευταία ανάλυση χρήματα του Ελληνικού λαού που μάλιστα τώρα καλείται να πληρώσει με πανωτόκια όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος και να ξεπουλήσει όλη τη δημόσια περιουσία.
Όπως και από τις τσέπες του Ελληνικού λαού, θα βγουν για να πληρωθούν οι εργολάβοι και οι τράπεζες όταν κατατεθούν τα έργα με αυτοχρηματοδότηση. 
Αρκεί μόνο να πούμε ότι για τις δύο πεζογέφυρες που κατασκευάστηκαν στο Μαρούσι, η έκπτωση που έδωσε ο μειοδότης για να αναλάβει το έργο ήταν μόνο 0,6% όταν λόγω της κρίσης στα δημόσια έργα δίνονται εκπτώσεις από 30-50%.
Οι μεθοδεύσεις αυτές «μυρίζουν» από μακριά. Ο Ελληνικός λαός και οι Μαρουσιώτες που αυτή την εποχή έχουν μπει στη μέγγενη της κυβέρνησης και των δανειστών τοκογλύφων, δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο τέτοιες καταστάσεις. 
Δίνουμε μια ευκαιρία στον Δήμαρχο να πάρει πίσω αυτές τις αποφάσεις. 
¨     Να διενεργήσει ανοιχτούς, διαφανείς διαγωνισμούς.
¨     Να σταματήσει τα έργα με αυτοχρηματοδότηση που
καθιστούν το λαό, φόρου υποτελή στους εργολάβους και να τα κατασκευάσει με δημόσιους πόρους.

Αν δεν το κάνει και μάλιστα σύντομα, θα είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη διατήρηση στο Δήμο ενός πολύ αμαρτωλού καθεστώτος που έρχεται από πολύ μακριά και συνεχίζει να διατηρείται ανέπαφο.