2 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: " Μας πήραν είδηση"

 ...ε ρε γλέντια....
" Για τις ακάλυπτες επιταγές ,                                        φταίει η  κυβέρνηση του μνημονίου "

Μετά τα ήξεις αφήξεις του αντιδημάρχου οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου Σπύρου Σταθούλη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την αποκάλυψη της aftodioikisi.gr ότι ο δήμος έχει εκδώσει ακάλυπτες επιταγές,* ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση.

Συγκεκριμένα,  με ανακοίνωση-απάντηση στην aftodioikisi.gr του γραφείου Τύπου, ο Δήμος Αμαρουσίου στην ουσία παραδέχεται και επίσημα ότι εξέδωσε ακάλυπτες επιταγές, επιχειρεί ωστόσο αφενός να εντάξει το τεράστιο οικονομικό του πρόβλημα σ' ένα γενικότερο πρόβλημα των δήμων της χώρας (σ.σ. όμως δεν βρίσκονται όλοι οι δήμοι στην τέταρτη θέση με χρέη άνω των 52 εκ. ευρώ) και αφετέρου να επιρρίψει τις ευθύνες αλλού και, κυρίως, στην «κυβέρνηση του μνημονίου». Δηλαδή:

-          Στα προ τετραετίας χρέη της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου στη λογική ότι «για όλα φταίνε οι προηγούμενοι» (σ.σ. προφανώς ο νυν δήμαρχος «εκπαιδεύεται» για την κάθοδο του στην κεντρική πολιτική σκηνή και χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα με τα δύο κόμματα εξουσίας)
-          Στα μειωμένα  έσοδα κατά 30% περίπου, εξαιτίας της μείωσης των ΚΑΠ από την Κεντρική Εξουσία προς το δήμο μας
-          Στις συσσωρευμένες οφειλές του Κράτους προς το Δήμο Αμαρουσίου («μόνον από επιστροφή ΦΠΑ μας οφείλονται πάνω από 7.000.000 ευρώ», τονίζεται)
-          Στο αυξημένο κόστος μισθοδοσίας, εξαιτίας της απορρόφησης δεκάδων εργαζομένων οι οποίοι προέρχονται από τις  δημοτικές επιχειρήσεις και τον Οργανισμό Εργασίας.
-          Στην ουσιαστική παύση χρηματοδότησης  από πλευράς Κράτους κάθε έργου που χρηματοδοτείτο μέσω ειδικών προγραμμάτων όπως ο ΘΗΣΕΑΣ που καταργήθηκε.
Στοχοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου
Μάλιστα στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για στοχοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου για την οικονομική του κατάσταση, «όταν όλοι γνωρίζουν πως το σύνολο της Αυτοδιοίκησης αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα. Όταν όλοι γνωρίζουμε ότι το Κράτος είναι αυτό που ουσιαστικά έχει κηρύξει στάση πληρωμών και δεν πληρώνει υποχρεώσεις που εκκρεμούν πάνω από 3 και 4 χρόνια. Και δεν καταβάλλει ανάμεσα σε άλλους και στους ΟΤΑ , αυτά που τους οφείλει», συνεχίζει η ανακοίνωση.
Παράλληλα εξαπολύεται οξεία επίθεση κατά του δημοτικού συμβούλου Αλέξανδρου Μπρέγιαννη ο οποίος χαρακτηρίζεται "golden boy"  της «κυβέρνησης του μνημονίου» και αποδίδεται η ενασχόλησή του με το θέμα των ακάλυπτων επιταγών στο ότι«έχει ενοχληθεί , όπως κι άλλα κυβερνητικά στελέχη, από τη συνδικαλιστική δράση του Δημάρχου Αμαρουσίου και τον αγώνα που κάνει για να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς  συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς, αλλά και ανθρώπινες συνθήκες πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης για τους έλληνες πολίτες»!

Απάντηση aftodioikisi.gr:
Πλην του πρώτου επιχειρήματος, δηλαδή,  του χρέους που κληρονόμησε η σημερινή διοίκηση από την προηγούμενη και το οποίο όφειλε ο δήμαρχος - συνδικαλιστής Γιώργος Πατούλης να έχει διευθετήσει μέσα στην προηγούμενη τετραετία, τα υπόλοιπα είναι πάνω κάτω όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν όλοι οι δήμοι της χώρας.
Ωστόσο, η δημοσιογραφική ομάδα της aftodioikisi.gr δεν γνωρίζει κανέναν άλλο (από τους 1034 πριν τον «Καλλικράτη» ή από τους 325 σημερινούς) δήμο να έχει εκδώσει ακάλυπτες επιταγές.
Άρα, λοιπόν, η «στοχοποίηση» του Δήμου Αμαρουσίου δεν γίνεται από τρίτους και εν προκειμένω από την aftodioikisi.gr αλλά από την ίδια τη δημοτική αρχή. Πόσο μάλλον όταν την ίδια ώρα που εκδίδει ακάλυπτες επιταγές συνεχίζει να χορηγεί κάθε είδους σωματεία ή κέντρα με χιλιάδες ευρώ (για να διαβάσετε σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: *http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_amaroysioy).
Για προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: