8 Μαρτίου 2011

8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

από το blog 


ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΟΓΕ-ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ

10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί σταθμό κλιμάκωσης στον αγώνα ενάντια  στο πόλεμο που μας κήρυξε κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ και κομμάτα της πλουτοκρατίας.

Τιμούμε τους αγώνες του χθες και συνεχίζουμε στην ίδια ρότα ως το τέλος.  
Οι αγώνες του αύριο – οι δικοί μας αγώνες – να είναι ακόμη πιο τρανοί, ακόμη πιο δυναμικοί, ακόμη πιο αποτελεσματικοί. Να ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Ένα μέλλον απαλλαγμένο από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Γυναίκα εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα, μετανάστρια, οργανώσου για να αντισταθείς και να διεκδικήσεις.

Ο καπιταλισμός τσακίζει τη ζωή, κάνε τη δύναμή σου ανατροπή.
Στις σημερινές συνθήκες που το κεφαλαίο και οι πολιτικοί του εκφραστές καταργούν τα δικαιώματά σου ένα – ένα  δε χωρά κανένας εφησυχασμός, καμία αναμονή!

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ – ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ στο Σωματείο, στο ΠΑΜΕ, στις Επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, στο ΜΑΣ και στους Συλλόγους Γυναικών της ΟΓΕ.

Κανένας αγώνας δεν έχει θετικό αποτέλεσμα χωρίς τη συμμετοχή των γυναικών, χωρίς τη σύμπραξη του εργατικού, του λαϊκού κινήματος.
ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ – ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ:
•    Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 7ωρο – 5θήμερο – 35ωρο, κατώτερο μισθό 1.400€, καμία κατάργηση της Κυριακής αργίας.
•    Καμία κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
•    Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
•    Ουσιαστική προστασία της μητρότητας για τις μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες κατά τη διάρκεια της κύηση και της γαλουχίας.
•    Αποκλειστικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.
•    Κρατικούς δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία.
•    Προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.