31 Μαρτίου 2011

48 απεργία εργαζόμενων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στο Βοήθεια Στο Σπίτι

Η Α.Σ.Κ-Ο.Τ.Α. με αφορμή την 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο πρόγραμμα Βοήθειας Στο Σπίτι, που γίνεται στις 31 Μάρτη και 1 Απρίλη, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στη συγκέντρωση στην Αθήνα.
Η κυβέρνηση με τις νέες ρυθμίσεις για τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, περικόπτει χιλιάδες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν πραγματικές ανάγκες φροντίδας, κάνει τους εργαζόμενους «κυνηγούς» ανέργων, ενώ είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα την πληρώσουν και οι ίδιοι, γιατί θα μείνουν άνεργοι και οι συμπολίτες μας που θα στερηθούν αυτών των υπηρεσιών που τις έχουν ανάγκη.
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με μια λογιστική αντίληψη για το τι θα εξοικονομήσει απ’ αυτές τις περικοπές χωρίς να υπολογίζει την κοινωνική ερήμωση που δημιουργείται.
Μοναδική λύση για τους εργαζόμενους είναι να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που θα οξύνει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα και τα αδιέξοδα στην ελληνική κοινωνία.
Η πρότασή μας είναι να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, να κλείσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις και το προσωπικό τους να ενταχθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.  


Αθήνα 29 Μάρτη 2011                 

                                         Α.Σ.Κ
(email)