31 Μαρτίου 2011

Aλλοι 11 "εκτός" στη Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου

εκτός από τους 350 εργαζόμενους που απολύθηκαν πριν περίπου ένα μήνα την προηγούμενη βδομάδα η Διοίκηση προχώρησε και σε άλλες 11 απολύσεις από τη Δημοτική Συγκοινωνία . Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι που εργαζόνται παραπάνω από δύο και τρία χρόνια τους τελευταίους δύο μήνες παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς τις συμβάσεις εργασίας, ανασφάλιστοι, με απλήρωτες τις ασφαλιστικές εισφορές.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ και ΣΤΗΡΙΖΕΙ τους συμβασιούχους του Δήμου της Αθήνας και του Αμαρουσίου αλλά και όλης της Ελλάδας στον αγώνα που δίνουν για το δικαίωμα ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Η Δημοτική Αρχή στο Μαρούσι (ΝΔ) υλοποιώντας τις επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΤΡΟΪΚΑΣ δε διστάζει να προβαίνει σε ένα προγκρόμ απολύσεων με πρόσχημα τον αντιλαϊκό Καλλικράτης. Ξεχνάνε βέβαια ότι και οι ίδιοι στα ψηφίσματα που έβγαλαν το προηγούμενο διάστημα κουβέντα δεν έλεγαν για το δικαίωμα στην ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Άλλη μια απόδειξη για τη «διαφορετική» πολιτική τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.
Ενώ συμπεριφέρεται ως επιχειρηματίας, δε διστάζει στό όνομα των κερδών της επιχείρησης να προβαίνει σε πλήθος παρανομιών. Δεν διστάζει να καταπατάει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αίμα, φυλακές και εξορίες.

Συγκερκιμένα εκτός από τους 350 εργαζόμενους που απολύθηκαν πριν περίπου ένα μήνα την προηγούμενη βδομάδα η Διοίκηση προχώρησε και σε άλλες 11 απολύσεις από τη Δημοτική Συγκοινωνία . Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι που εργαζόνται παραπάνω από δύο και τρία χρόνια τους τελευταίους δύο μήνες παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς τις συμβάσεις εργασίας, ανασφάλιστοι, με απλήρωτες τις ασφαλιστικές εισφορές.

Η Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου δηλώνει ότι θα είναι στο πλευρό των συναδέλφων στον αγώνα τους με όποιους τρόπους κι αν επιλέξουν.
Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να ανακαλέσει σήμερα όλες τις απολύσεις, να πληρώσει τα δεδουλευμένα αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιοι είναι δίπλα τους και ποιοι απλά τους χτυπάνε τη πλάτη. Καμιά εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που μιλάνε για πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πάγιες και διαρκείς ανάγκες είναι το μεροκάματο και το ψωμί που πάει σπίτι του ο κάθε εργαζόμενος. Θα πρέπει να γίνει συνείδηση ότι ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ. Να συνταχθούν πλάι στις ταξικές δυνάμεις του σωματείου και του ΣΥΝΙΚΑΤΟΥ ΤΩΝ ΟΤΑ διεκδικώντας:
  • ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
  • ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
Ε.Α.Σ 29/3/11
(email)