25 Φεβρουαρίου 2011

NATOική επέμβαση στη Λιβύη

Reflexiones del compañero Fidel
granma.cubaweb.cu
Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιδέλ Κάστρο προειδοποίησε ότι το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να εισβάλει στην Λιβύη (21/2).  Στη συνέχεια  ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, είπε "πως μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να βασίζεται σε εντολή του ΟΗΕ".
  σ Εκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ όσο και έκτακτη σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 25/2. Γαλλία και Βρετανία, θα καταθέσουν κοινό ψήφισμα με το οποίο θα ζητούν την επιβολή συνολικού εμπάργκο όπλων, επιβολή σκληρότατων κυρώσεων καθώς και αίτημα παραπομπής της Λιβυκής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Το κοινό αυτό σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο αναμένεται να γίνει δεκτό, τουλάχιστον ως προς τα βασικά του σημεία όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί σαφέστατα να αποτελέσει προάγγελο μιας ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ. 
   Είναι προφανές ότι η προετοιμαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στοχεύει στην προάσπιση των συμφερόντων της Δύσης , ενδεχομένως και στην απ ευθείας ληστεία των πετρελαίων της χώρας και φυσικά δεν έχει σχέση με "ανθρωπιστικές ευαισθησίες" του ΝΑΤΟ. Ειδικά τώρα που το καθεστώς Καντάφι, εμφανίζεται απομονωμένο και αποδυναμωμένο όσο ποτέ, ειδικά τώρα που ορισμένοι μιλάνε για την επερχόμενη "αποφασιστική μάχη της Τρίπολης". Όπως δείχνουν τα πράγματα, η επόμενη μέρα στην Λιβύη δεν είναι εξασφαλισμένη για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, ή βρήκαν ευκαιρία να αναλάβουν απ ευθείας τα πετρέλαια της χώρας . Όπως στο Ιράκ.