18 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Δήμο- Υποβάθμιση κοινωνικών παροχών στους δημότες

Οι συνέπειες της εφαρμογής της πολιτικής του Μνημονίου έχουν από καιρό φανεί και στην πόλη μας. Τα κλειστά μαγαζιά αυξάνουν με τραγικούς ρυθμούς τους τελευταίους μήνες. Οι μειώσεις μισθών και η αύξηση της ανεργίας έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην επιδείνωση της ζωής των συμπολιτών μας.
Πρόσφατα, στις 31 Δεκέμβρη 2010 εκατοντάδες εργαζόμενοι του Οργανισμού Εργασίας που δούλευαν στο Δήμο Αμαρουσίου, έμαθαν πως δεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και μπαίνουν στην ανεργία.
Πάνω από 400 οικογένειες στην εποχή της οικονομικής κρίσης θα στερηθούν το εισόδημά τους, με άσχημες επιπτώσεις για την  ζωή τους.
Ήδη ευαίσθητοι κοινωνικοί τομείς όπως της καθαριότητας, της συγκοινωνίας, των βρεφονηπιακών σταθμών, της άθλησης, άρχισαν να υπολειτουργούν με την απόλυση των παραπάνω συμβασιούχων.

Η περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωση των παραπάνω κοινωνικών παροχών θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση τους, που είναι στόχος της πολιτικής του μνημονίου, και θα φορτώσει με πρόσθετα οικονομικά βάρη τους πολίτες (αυξημένα δημοτικά τέλη και φόροι, αύξηση τροφείων κ.λ.π.)
Δεν θα το επιτρέψουμε.

Οι ευθύνες της διοίκησης Πατούλη είναι τεράστιες και πρέπει να αποκαλυφθούν στους Μαρουσιώτες και να τιμωρηθεί γι αυτές.
Αντί να  καταργήσει το καθεστώς των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου, συντήρησε και  επέκτεινε το προηγούμενο ρουσφετολογικό και πελατειακό καθεστώς για να πετύχει την επανεκλογή της. Κράτησε σε ομηρία εκατοντάδες εργαζόμενους,  και με προεκλογικές προσλήψεις, με ψεύτικες υποσχέσεις περί μονιμότητας.

Το θέμα της διεκδίκησης ενός δίκαιου, διαφανούς και αξιοκρατικού συστήματος προσλήψεων που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι τη διαφθορά, τη συναλλαγή, την ομηρία και τις πελατειακές σχέσεις, από την πλευρά μας μπαίνει σήμερα σαν θέμα αιχμής.

Στις παρούσες όμως συνθήκες οικονομικής κρίσης και με κριτήριο, όχι μόνο να μην υποβαθμιστούν, αλλά αντίθετα να αναβαθμιστούν οι κοινωνικές παροχές του Δήμου, κανένας συμβασιούχος που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν πρέπει να απομακρυνθεί από το Δήμο.
Η συμπαράσταση μας με όλες μας τις δυνάμεις, τοπικά και κοινοβουλευτικά, είναι δεδομένη.
         Σαν αριστερά θα πάρουμε ακόμη όλες τις αναγκαίες ενωτικές πρωτοβουλίες για την  συγκρότηση πολύμορφων συλλογικοτήτων  αλληλεγγύης  και  αντίστασης  για την απόκρουση των επιπτώσεων της κρίσης.
        Κανένας πολίτης δεν πρέπει να μείνει μόνος του απέναντι στην κρίση.

Μαρούσι 11 Γενάρη 2011