20 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ / ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ / ΔΝΤ "πάνε πακέτο", και το δούλεμα των συμβασιούχων συνεχίζεται

Διαβάζοντας το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δήμου Αμαρουσίου για τις απολύσεις των Συμβασιούχων  μπορεί και να πιστέψεις ότι το τοπικό "Εθνικό Μέτωπο στο Μαρούσι" είναι πια γεγονός, και η τοπική ενότητα και ομοψυχία θυμίζει μέρες Ολυμπιάδας. Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο βέβαια, η κατάσταση δεν ήταν ακριβώς έτσι (βλ. blog maroussiotis ).  To σκηνικό της αγωνίας των εργαζόμενων απ΄έξω, και η ακατάσχετη μπουρδολογία της διοίκησης (...τουλάχιστον) μέσα στη αίθουσα του τοπικού ναού της δημοκρατίας ήταν το  παλιό γνώριμο σε όλους σκηνικό. 

Η σημερινή κινητοποίηση (συμβολικό κλείσιμο του Δήμου, κάθοδος στο Υπουργείο Εσωτερικών) με "επικεφαλής τη Δημοτική Αρχή", οριστικοποιεί το αποτέλεσμα ,και  αυτό το  ξέρουν όλοι και φυσικά και οι ίδιοι οι συμβασιούχοι. Όλοι ήξεραν ότι  οι τελευταίες προσλήψεις ήταν στον αέρα, όλοι ήξεραν ότι μετά τις εκλογές το "Καλλικράτειο κούρεμα" θα τις σάρωνε.Όμως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ειδικά όταν γεννιέται  σε κάποιους - οχι σε όλους -μέσα στην απελπισία. 

Βέβαια ακούστηκε και ότι κοντά στα ξερά, καίγονται και τα χλωρά, ότι δηλαδή καμιά 25αρία από τις Συμβάσεις που "έληξαν" είναι προσλήψεις πριν το 2005, γεγονός που δείχνει ότι οι πλεονάζοντες του κ.Πατούλη δεν έχουν τελειώσει ακόμη και η "λίστα των ηλιθίων" της γνωστής μελέτης έχει πράμα ακόμα. Ακόμα και τώρα λοιπόν, που τα τοπικά  δημοτικά κουστούμια "βγαίνουν στους δρόμους", κάνοντας την καρδιά τους πέτρα, γιατί  πέφτουν στο επίπεδο του "πεζοδρομίου" που τόσο απεχθάνονται, δεν απαντήθηκαν οι απλούστατες ερωτήσεις: Πόσοι εργάζονται στον Δήμο Αμαρουσίου ;  Πόσους χρειάζεται για να λειτουργήσει ; Πόσοι προσλήφθηκαν τον τελευταίο χρόνο με συμβάσεις της πλάκας ; Απαντήσεις που τις παίζουν στα δάχτυλα, γιατί αυτή είναι η άθλια δουλειά τους, το εμπόριο της ζωής των ανθρώπων.Η αμηχανία τους βέβαια είναι δικαιολογημένη γιατί η περίοδος είναι μεταβατική. Ηδη τα μαγαζιά τους περνάνε αναγκαστικά από το εμπόριο της προσφοράς δουλειάς, στην διαχείριση της προσφοράς ανεργίας. 


Δεν είναι εύκολο, κάτι κάνουν όμως ! Το παρακάτω σχόλιο αναρτήθηκε στο fb στην προσωπική σελίδα του κ. δημάρχου , κάτω από το Δελτίο Τύπου του Δήμου :"ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΡΧΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ  ΟΛΑ ΕΙΣΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ. Ο ΘΕΟΣ ΜΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ".


Σχόλιο δικό μας : Δουλειά φίλε μου μπορεί  και να ξαναβρείς, την αξιοπρέπειά σου όμως θα δυσκολευτείς περισσότερο.