2 Ιανουαρίου 2011

αναβαθμίζεται το "χαφιεδότσουρμο"

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ....
για ακόμα μία φορά καταγγέλλεται η παρουσία αστυνομικών με πολιτική ενδυμασία μεταξύ των διαδηλωτών, οι οποίοι από τη μία παρακινούσαν τα επεισόδια και από την άλλη προχωρούσαν σε συλλήψεις διαδηλωτών. Δείτε το ερασιτεχνικό βίντεο  H μεγάλη παρέλαση των ασφαλιτών , και μετά διαβάστε τις δηλώσεις του υπουργού ΠΡΟ ΠΟ στο τέλος της ανάρτησης.!
Αφίσα που κυκλοφόρησε μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις. Πάντα τα μέτρα προκαλούν αντιμέτρα.

Για παράδειγμα, στις πρόσφατες πορείες, σε κάθε γωνία του κέντρου της Αθήνας υπήρχαν συγκεντρωμένοι από 10-15 μέχρι και 50 άνθρωποι ντυμένοι νεολαιίστικα, με τον καφέ τους στο χέρι, κλπ, πολύ κοντά σε διμοιρίες των ΜΑΤ και χωρίς καμία αντιπαλότητα μεταξύ τους.
Έβλεπες μετά τους ανθρώπους αυτούς να ανάβουν φωτιές σε κάδους και να καίνε, έτσι ώστε να προκαλέσουν την έλευση διαφόρων διαδηλωτών για να κάνουνε τα ίδια ή και πιο χοντρά (π.χ. να πετάνε πέτρες), θεωρώντας πως αυτοί είναι σύντροφοί τους, ενώ στη συνέχεια τους "βουτούσαν"» υπογραμμίζει ο κ. Παπαδάκης.Στο γεγονός πως κατά τη διάρκεια των συλλήψεων οι κουκουλοφόροι αστυνομικοί προχωρούν σε ξυλοδαρμούς ακόμα και στο κεφάλι των διαδηλωτών, στάθηκε η δικηγόρος Χρύσα Πετσιμέρη, που τονίζει «ότι κινδυνεύουν άνθρωποι και ότι δεν μπορούν να χτυπάνε με τόση μανία στο κεφάλι και το σώμα. Επίσης, δεν μπορούν να ψεκάζουνε, είναι έντονα τα χημικά και ενέχουν πολύ μεγάλους κινδύνους και για θάνατο».
«Σύμφωνα με τη δική μου γνώση, η παλαιά μέθοδος της παρακολούθησης με μυστικούς αστυνομικούς των συγκεντρώσεων των εργατικών συνδικάτων, του μαζικού κινήματος, στη δική μας περίοδο δεν υπάρχει. Εάν εντοπίζετε τον οποιονδήποτε αστυνομικό μέσα στον περιφρουρημένο οργανωτικά χώρο στον οποίο γίνεται η εκδήλωση «να τον κρεμάσετε στα μανταλάκια». Θα λειτουργεί εκτός οποιασδήποτε εντολής. Αυτοί λοιπόν θα έχουν να κάνουν μαζί μου σε αυτήν την περίπτωση. Εγώ προσωπικά έχω εντοπίσει αστυνομικούς μέσα σε εκδηλώσεις του μαζικού κινήματος, αλλά ήταν άλλες εποχές. Ήταν δικτατορία και αμέσως μετά τη δικτατορία, όπου έτσι λειτουργούσε το σύστημα, τώρα δεν λειτουργεί έτσι. Εάν κάποιοι έχουν αυτονομηθεί, αυτό είναι άλλο θέμα. Και ελέγχεται αμέσως», υποστήριξε ο Χρήστος Παπουτσής , υπουργός ΠΡΟΠΟ, πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ.!!!