27 Δεκεμβρίου 2010

Επιχείρηση απομάκρυνσης μεταναστών έξω από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Κηφισίας

" Της αστυνομικής επιχείρησης προηγήθηκαν καταγγελίες πολιτών για μη τήρηση των κανόνων υγιεινής από τους μετανάστες ".


Τώρα ξέρουμε , γιατί το Ψυχικό είναι μια "καθαρή πόλη" ! Αν κάποιος στο Ψυχικό κατουρήσει σε  γωνία και κάποιοι  περίοικοι καταγγείλουν την "μη τήρηση των κανόνων υγιεινής', Κλούβες ,διμοιρίες ΜΑΤ, πυροσβεστικά οχήματα, γερανοφόρο του Δήμου - με παρουσία εισαγγελέα βεβαίως - θα "απολυμάνουν" την περιοχή αποκαθιστώντας τους κανόνες υγιεινής των περιοίκων.  Μετά από αυτό οι κάτοικοι του Παλαιού Ψυχικού, θα πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς Λαϊκή Αγορά (αν εχουν), καθώς παραγωγοί και επαγγελματίες  πρέπει και αυτοί να κατουράνε. Το έργο καθαρισμού των δρόμων μετά την  Λαϊκή, είναι ιδιαίτερα δύσκολο για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Ιδιαίτερα αν δεν μαζεύουν τα πεταμένα προϊόντα μετά το τέλος της λαϊκής άνθρωποι που τους είναι χρήσιμα, όπως συμβαίνει στις περισσότερες Λαϊκές Αγορές της Αθήνας.

Ένταση επικράτησε στη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας για την απομάκρυνση 20 μεταναστών -Ιρανών, Παλαιστινίων και Αφγανών- που ζούσαν επί ενάμιση μήνα μέσα σε αντίσκηνα, σε πεζοδρόμιο παράδρομου της λεωφ.Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού, κοντά στα γραφεία της 'Υπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ζητώντας την παροχή ασύλου.
Συμπατριώτες τους έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους 20 μετανάστες και συγκεντρώθηκαν στην λεωφόρο Κηφισίας, αποκλείοντας το ρεύμα καθόδου, για λίγη ώρα. Στη διάρκεια της επιχείρησης επικράτησε ένταση.

Νωρίς το πρωί δυνάμεις της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, και γερανοφόρο όχημα του δήμου Παλαιού Ψυχικού έφθασαν στην περιοχή, προκειμένου να ξηλώσουν τις σκηνές και να απομακρύνουν τους αλλοδαπούς. 
Η εισαγγελέας διέταξε τη ακούσια μεταφορά όσων προσφύγων έχουν ράψει τα στόματά τους στο νοσοκομείο.
Της αστυνομικής επιχείρησης προηγήθηκαν καταγγελίες πολιτών για μη τήρηση των κανόνων υγιεινής από τους μετανάστες.
Newsroom ΔΟΛ