10 Δεκεμβρίου 2010

Α.Σ.Κ-Ο.Τ.Α για Συνέδριο ΠΟΕ-ΟΤΑ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Α.Σ.Κ.- Ο.Τ.Α. όπως και όλες οι άλλες παρατάξεις της συνδικαλιστικής Αριστεράς, ακόμη και η Δ.Α.Κ.Ε., υποστήριξαν την πρόταση για ένταξη όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης, στη δύναμη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κατά το χθεσινό 39ο καταστατικό-οργανωτικό της συνέδριο, που έγινε στην Αθήνα. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η Π.Α.Σ.Κ.Ε. μπλοκάρισε τη λήψη της σχετικής απόφασης, παρότι συγκέντρωσε την πλειοψηφία των συνέδρων, που δείχνει ότι το αίτημα δεν είναι απλά ώριμο, αλλά και αναγκαίο για την αναζωογόνηση και βάθεμα του αγωνιστικού και ταξικού χαρακτήρα του συνδικαλιστικού κινήματος.
Είναι τραγικό σήμερα, που το εργατικό κίνημα δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση στα μεταπολιτευτικά χρόνια, που δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα ανατρέπονται, να υπάρχουν συνδικαλιστικές δυνάμεις, που με τη στάση τους διχάζουν και απογοητεύουν τους εργαζόμενους.

Μέχρι προχθές επικαλούνταν το καταστατικό της ΑΔΕΔΥ, όταν όλοι γνωρίζουν ότι η ΑΔΕΔΥ δεν βάζει κανένα εμπόδιο στη συμμετοχή ομοσπονδιών που έχουν συμβασιούχους στη δύναμη τους (ΟΛΜΕ., ΔΟΕ., Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών κλπ) και προβλέπεται απ’ το καταστατικό τους, πολύ περισσότερο που με απόφαση του συνέδριού της (1-3 Δεκέμβρη 2010) καλεί όλα τα σωματεία να εγγράψουν τους συμβασιούχους στη δύναμή τους και η ίδια δεσμεύτηκε ότι μέσα στο 2011 θα προχωρήσει σε καταστατικό συνέδριο για την τροποποίηση του καταστατικού της.

Η παράταξη μας τόνισε επίσης ότι σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι νοιώθουμε και είμαστε συμβασιούχοι, μιας και μεγαλώνει η ανασφάλεια, καταργούνται δικαιώματα και το φάντασμα των απολύσεων πλανιέται πάνω απ’ τα κεφάλια όλων μας, καθώς  κυβέρνηση- Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. θα χρησιμοποιήσουν τον Καλλικράτη για την μείωση του προσωπικού στους Ο.Τ.Α., την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες και την κατάργηση κάθε ίχνους κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας.


Η Α.Σ.Κ.- Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. να τροποποιήσουν τα καταστατικά τους και να εγγράψουν όλους τους εργαζόμενους στη δύναμή τους, να βρουν τις ασφαλιστικές δικλίδες που να αποτρέπουν τις εργοδοτικές και κυβερνητικές παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα και με τη δράση τους να προασπίσουν τα ταξικά συμφέροντα όλων των εργαζομένων.

Αθήνα 7/12/2010                                                                             Α.Σ.Κ.- Ο.Τ.Α.