11 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΡΟΥΣΙ: Κλειστά τα μαγαζιά την Κυριακή 12/12/10

 Κλειστά θα παραμείνουν τα μαγαζιά στο Μαρούσι την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, ύστερα από απόφαση που πήραν οι έμποροι στη σύσκεψη που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής (3/12/10). Μάταια προσπάθησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου να τους πείσει το αντίθετο. Τα επιχειρήματά τους ήταν ατράνταχτα. Όταν δεν υπάρχουν λεφτά για ψώνια τις καθημερινές, θα βρεθούν για τη Κυριακή το πρωί; Σωστοί. Το εμπόριο είναι πεσμένο, μια Κυριακή δεν το τονώνει, όταν μάλιστα από πλειάδα μισθωτών και συνταξιούχων έχει κοπεί και το δώρο Χριστουγέννων.
 γράφει ο maroussiotis .
Ο κ.ΠΑΠΑΧΡΥΣΑΝΘΟΥ , Πρόεδρος του ΕΣΑΜ , 2 χρόνια πριν  στην τηλεοπτική καμπάνια του Εμπορικού Συλλόγου ΑΜαρουσίου  στα δελτία ειδήσεων για το άνοιγμα των μαγαζιών στις 28/12,εμφανίστηκε γενναιόδωρος προς τους εργαζόμενους δίνοντας μεταφορά του ΡΕΠΌ, 75%-μεροκάματο αργίας κ.α (αυτά δηλ.που λέει ο νόμος). 


Εμείς απλά επαναλαμβάνουμε μονότονα τα ίδια ερωτήματα που κάναμε και τότε και φυσικά απάντηση δεν πήραμε, γιατί απλά ήταν αυτονόητη. Δύο χρόνια μετά  τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τους εμποροϋπαλλήλους.
 Το καινούργιο είναι ότι είναι πολύ χειρότερα και για τον κ. Παπαχρυσάνθου ,καθώς το άνοιγμα της Κυριακής, καθώς και το ακόμα μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εμποροϋπάλληλων δεν έφερε την πολυπόθητη αύξηση του τζίρου.
  • Πως σκοπεύουν να πληρώσουν οι έμποροι της περιοχής τις υπόλοιπες παραπάνω ώρες δουλειάς των υπαλλήλων για  το εορταστικό ωράριο, και τα ρεπό που δουλεύτηκαν ;
  • Πως θα φαινόταν στον κ. Παπαχρυσάνθου η 24ωρη ελεύθερη λειτουργία των μαγαζιών, με 8ωρη συνεχόμενη βάρδια (χωρίς σπαστό ωράριο πρωί και απόγευμα) των εργαζομένων ; 
  Για τα υπόλοιπα δεν λέμε τίποτα, τα είπανε όλα οι άλλοι. Να θυμίσουμε μόνο ορισμένες κατά καιρούς θέσεις του ΕΣΑΜ και του κ.Παπαχρυσάνθου:
  • Πρώτα τους έφταιγαν οι Κινέζοι που άνοιγαν μαγαζιά, και τους έπαιρναν τη δουλειά επειδή πουλούσαν φθηνότερα.
  • Μετά τους έφταιγε η εγκληματικότητα και η ελλιπής αστυνόμευση του εμπορικού κέντρου γι' αυτό είδαν με πολύ ικανοποίηση τη δωρεά οικοπέδου από το δήμο στην αστυνομία για να χτίσει "αστυνομικό μέγαρο" στο κέντρο.
  • Τώρα φταίνε οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Αυτό που δεν τους έφταιξε ποτέ είναι η πολιτική που συρρικνώνει το λαϊκό εισόδημα, και δεν μπορεί ο κόσμος να ψωνίσει. Έτσι προσπαθούν να φάνε κι' αυτοί από τα κομμάτια μας. Ταυτόχρονα είναι και κατά του Mall και των μεγάλων.Όχι πολύ φανατικά όμως.
Γιατί κατά βάθος θέλουν να γίνουν Mall άμα μεγαλώσουν !