12 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ NEAΣ IΩΝΙΑΣ : ΕΝΟΤΗΤΑ vs κυβερνητικός Δήμαρχος



ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΓΚΟΤΣΗΣ

Στο δεύτερο γύρω των Δημοτικών εκλογών πέρασε η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ με επικεφαλής τον Ηρακλή Γκότση. Ο συνδυασμός  με κορμό την ομάδα Γκότση όπου στις προηγούμενες Δημοτικές χωρίς καμία υποστήριξη κατάφερε να ακουμπήσει το 10%(9,60), υποστηρίχτηκε από τον Συνασπισμό την Δημοκρατική Αριστερά και καταξιωμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαφώνησαν με την πολιτική Χαραλάμπους και διαχώρισαν την θέση τους από νωρίς.

Το ευχάριστο δεν είναι μόνο ότι ο Γκότσης κατάφερε να σπάσει το δικομματισμό και να περάσει δεύτερος αλλά το ότι κατάφεραν επιτέλους να συνεργαστούν, -πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα που ανοίγει προοπτικές για την δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης στα αντιλαϊκά σενάρια,- δυνάμεις που αν και έχουν διαφορετικές αφετηρίες δείχνουν αποφασισμένες να προχωρήσουν.


Αυτή ακριβώς η εκδοχή που αφαιρεί από το ΚΚΕ την μονοπώληση της έκφρασης της λαϊκής δυσαρέσκειας καθώς και το ότι η ομάδα Γκότση αποτελείται κατά κύριο λόγο από πρώην  μέλη του, ενόχλησε το  που τόσο την πρώτη Κυριακή όσο και την δεύτερη επιτίθεται με  δριμύτητα στοχεύοντας όχι τόσο τον Συνασπισμό  αλλά τον ίδιο τον Γκότση και την ομάδα του, αποδίδοντάς του ψευδώς πολιτικά  χαρακτηριστικά  που δεν έχει.

Έτσι ο Γκότσης γίνεται  δεκανίκι του συστήματος όπως ισχυρίζονται στο ΚΚΕ , ενώ αυτοί οι οποίοι με την στάση τους ευνοούν τον Δήμαρχο του μνημονίου της μίζας και των εκβιασμών, εκλεκτό της κυβέρνησης,  είναι οι γνήσιοι υπερασπιστές του λαού.

Στην ίδια περίπου λογική με το ΚΚΕ κινείται  και ο συνδυασμός ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ  που υποστηρίζεται από διάφορες συνιστώσες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με αιχμή τους δημοτικούς υπαλλήλους που προσλήφθηκαν στο Δήμο επί δημαρχίας Γκότση  και πλειοψηφούν στο Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Νέας Ιωνίας με την ανοχή αν όχι και με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του Χαραλάμπους.

Κλείνοντας πάντως θα ήθελα να τονίσω ότι για τον συνδυασμό του Γκότση το στοίχημα δεν είναι μόνο ο Δήμος. Αν μείνει  εκεί θα έχει μια πρόσκαιρη επιτυχία η προοπτική της οποίας είναι αβέβαιη. Η συνέχιση αυτής της ενωτικής διαδικασίας στην βάση των καυτών προβλημάτων με γνώμονα τα συμφέροντα του λαού μπορεί  επιτρέψει να περάσει μια αχτίδα από φως στην μαυρίλα της καθημερινότητας.
  • ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ  ΕΝΟΤΗΤΑ
  • ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΚΟΤΣΗ 
  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
(email  που λάβαμε από  Ν.Ιωνία)