10 Νοεμβρίου 2010

The Mall : Πατούλης ολοκληρώνει έργο Τζανίκου



Η υπόθεση του  The Mall  έγινε γνωστή στο πανελλήνιο την περίοδο του εθνικού οργασμού των ολυμπιακών αγώνων, σαν μια από τις μεγαλύτερες κομπίνες  καθώς είχε φυσικούς αυτουργούς "Δύο πρωθυπουργούς, επτά υπουργούς, έναν δήμαρχο και τον πιο πλούσιο Έλληνα στον κόσμο…".

Αυτό που δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστό είναι το εργασιακό κάτεργο που το κατασκεύασε, και στο οποίο έχασε τη ζωή του από την εντατικοποίηση και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας ο οικοδόμος Dalip Doka.  Όπως και σήμερα δεν γίνονται  ιδιαίτερα γνωστές οι συνθήκες εργασίας των εμποροϋπαλλήλων που το λειτουργούν. 

Θα περίμενε κανείς ότι στην προεκλογική αντιπαράθεση των δημοτικών συνδυασμών που αναμετρήθηκαν στο Μαρούσι, το Μall θα έπαιζε πρώτο θέμα. Αντίθετα , μόνο σε δημοσιογραφικό επίπεδο τοποθετήθηκαν κάποιοι συνδυασμοί απαντώντας σε ερωτηματολόγιο του facthemall , και ακόμα και σε αυτό το επίπεδο, οι υποστηριζόμενοι από ΠΑΣΟΚ; ΝΔ  συνδυασμοί προτίμησαν να σιωπήσουν.. Για να μην αδικήσουμε κανέναν, οι αριστεροί συνδυασμοί είχαν τις πάγιες θέσεις τους τις οποίες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εξέφρασαν. 

Ο λόγος αυτής της προεκλογικής σιωπής  αποκαλύφθηκε  - και χάθηκε στα πλαίσια  του προεκλογικού στριπτίζ της τελευταίας στιγμής - μεταξύ σωρείας  λαμογιών και  οικονομικών ατασθαλιών της διοίκησης στο  προεκλογικό έντυπο του υποψήφιου με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ κ. Τάσου Γιαννακόπουλου ,πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών της διοίκησης Πατούλη.  Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του  ομίλου Λάτση  "διαπραγματεύεται" με το Δήμο Αμαρουσίου την αγορά του τελευταίου πακέτου μετοχών που παραμένουν στην ιδιοκτησία του Δήμου, αξίας  4,2 εκατομμυρίων ευρω, 1 εκατομμύριο κάτω από τη λογιστική αξία τους. Τη λογιστική αξία που προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία της ίδιας της εταιρείας  Lamda. 


Προφανώς η εταιρεία  για δικούς της επιχειρηματικούς λόγους, θέλει να αποκαταστήσει αυτήν την  τυπικότητα, κατάλοιπο της μεγαλύτερης κομπίνας που έγινε στην ευρύτερη (στην πολύ ευρύτερη ) περιοχή. Ο Δήμος από την άλλη κάνει ότι μπορεί να εξυπηρετήσει το μεγαλοπελάτη. Μπορεί να χρωστάει τα κέρατά του στο ΙΚΑ, μπορεί να είναι υπερχρεωμένος, μπορεί να έχει "πλεονάζον προσωπικό" όμως οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται. Διευκολύνει όπως μπορεί τα υπάρχοντα, φτιάχνει και άλλα εμπορικά κέντρα,  και ξεχνάει ακόμα και να εισπράξει τα δημοτικά τέλη που οφείλουν να του πληρώνουν.  Όπως ακριβώς ο προκάτοχος !