22 Νοεμβρίου 2010

Θριαμβευτική άνοδος του Γ.Σ. Κηφισιάς

Σύμφωνα με τα  επίσημα στοιχεία του ΣΕΓΑΣ, ο Γ.Σ. Κηφισιάς, κατέκτησε φέτος την 9η θέση, αφήνοντας πίσω του την 16η θέση που κατείχε πέρσι
  
Θριαμβευτική άνοδο, κατέγραψε το 2010 ο Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς (Γ.Σ. Κηφισιάς) καθώς- την αθλητική σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόσφατα- βελτίωσε τη θέση του στη συνολική κατάταξη των αξιολογούμενων συλλόγων στίβου κατά 6 ολόκληρες θέσεις. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία με την αξιολόγηση των 321 Αθλητικών Σωματείων του ΣΕΓΑΣ, που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 11 Νοέμβρη, ο ΓΣ Κηφισιάς πέρασε φέτος στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων Συλλόγων. Συγκεκριμένα, το 2010 ο ΓΣ Κηφισιάς συγκέντρωσε συνολικά 7.155 βαθμούς και κατέκτησε επάξια την 9η θέση μεταξύ των 321 αξιολογούμενων Συλλόγων της χώρας.

Το μέγεθος της επιτυχίας του ΓΣ Κηφισιάς, φαίνεται αν ληφθεί υπόψη ότι μέσα στα δύο τελευταία χρόνια κέρδισε 16 ολόκληρες θέσεις στην κλίμακα των αξιολογούμενων Συλλόγων. Από την 25η θέση που βρισκόταν το 2008, πέρασε το 2009 στην 16η θέση για να «σκαρφαλώσει» φέτος ακόμη πιο ψηλά, στην 9 θέση. Αυτός ο θρίαμβος, που αποτυπώνεται με τα «άλματα» του ΓΣ Κηφισιάς και το πέρασμά του στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων Συλλόγων της χώρας, δεν είναι τυχαίος. Είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιων, κοπιαστικών, προσπαθειών των αθλητών και των προπονητών τους καθώς επίσης της διοίκησης του Συλλόγου και των γονέων των αθλητών, που- όπως τεκμηριώνεται και από τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΓΑΣ- αποδίδουν καρπούς. Οι  7.155 βαθμοί που συγκέντρωσε ο Γ.Σ. Κηφισιάς, προήλθαν από τα Διασυλλογικά και Πανελλήνια πρωταθλήματα Α-Γ, Νέων (Α-Γ), Ε-Ν, Π-Κ, ΠΠ-ΠΚ Α' καθώς και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΓΑΣ, στην πρώτη δεκάδα, εκτός από τον Γ.Σ. Κηφισιάς, βρίσκονται και τα παρακάτω Σωματεία/ Σύλλογοι (στην παρένθεση η θέση που κατέκτησαν): Πανελλήνιος Γ.Σ. (1η), Ολυμπιακός ΣΦΠ (2η), ΓΣ Ελ. Βενιζέλος (3η), ΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης (4η ), ΑΣ Πελασγός Λάρισας (5η), Πανιώνιος ΓΣ (6η), ΓΣ Γλυφάδας (7η), ΕΑ Ρεθυμνιακός (8η) και ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης (10η). 

Λάμπρος Τόκας