8 Οκτωβρίου 2010

Mαθητικό φεστιβάλ στο Μαρούσι, Σάββατο 9 Οκτώβρη


Η κατάσταση στην παιδεία βρίσκεται στη χειρότερη φάση των τελευταίων χρόνων. Ανύπαρκτη χρηματοδότηση, χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, διακοπή της ενισχυτικής διδασκαλίας, στοιβαγμένοι μαθητές σε σχολεία φυλακές και προσπάθεια σύνδεσης των σχολείων με τις επιχειρήσεις μέσω του «Καλλικράτη». 

Σε αυτό το φόντο και μπροστά στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται από δασκάλους και καθηγητές, οι «Μαθητές-τριες Ενάντια στο Σύστημα» αρχίζουν να οργανώνουν τη μάχη στα σχολεία τους, καλώντας σε επιτροπές αγώνα  όλους τους μαθητές-τριες που θέλουν να αντισταθούν σε όλα αυτά που μας ετοιμάζουν.


Ο καλύτερος τρόπος για μια δυναμική εκκίνηση είναι τα μαθητικά φεστιβάλ που οργανώνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Φεστιβάλ που θα ενημερώσουν τους μαθητές για όσα μας ετοιμάζουν, που θα προτείνουν το συντονισμό μέσα από τις επιτροπές αγώνα, που θα εμπνέουν και θα θυμίζουν τη δύναμη που έχει δείξει η νεολαία τα τελευταία χρόνια. Και βέβαια φεστιβάλ που θα δώσουν τη δυνατότητα σε μαθητικά συγκροτήματα να εκφραστούν μέσα από τη μουσική τους και που θα μας κάνουν να «ξεφύγουμε» για λίγο από τη σκληρή μαθητική καθημερινότητα.


Στην Αθήνα το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Μαρούσι, στην πλατεία Ηρώων, το Σάββατο 9 Οκτώβρη. Θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα συζητώντας το περιεχόμενο του τίτλου της εκδήλωσης:
 «Αντίσταση. Να μην περάσουν τα μέτρα τους ούτε στην παιδεία ούτε πουθενά». 
Ομιλητές θα είναι η Ντίνα Δασκαλοπούλου – δημοσιογράφος- ,
η Μαρία Μάρη – μαθήτρια- 
και ο Σωτήρης Μάρταλης – εκπαιδευτικός.
Παράλληλα θα υπάρχει έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας.


Στη συνέχεια, από τις 7 το απόγευμα και ύστερα, θα ακολουθήσει συναυλία με τα μαθητικά συγκροτήματα (σε τυχαία σειρά) : Forbidden Thoughts (punk, rock) ,  Μυστική Συμφωνία (hip hop)  ,  Broken Tables (metal) ,  Jet lag (rock) Pulse (rock).
  
Ας είμαστε όλες και όλοι εκεί, να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε, αλλά και να οργανώσουμε τη δράση μας μέσα στα σχολεία με τους συμμαθητές και τους καθηγητές μας!