10 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ :Μνημονίου Συνέχεια…



Η εκδήλωση αυτή θα είναι η απαρχή νέων πρωτοβουλιών της Επιτροπής για την ανάπτυξη του προβληματισμού και την αγωνιστική παρέμβαση του λαού.

Εξι μήνες μετά την ψήφιση του μνημονίου 
έχουν γίνει φανερές οι επιπτώσεις του στους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, αλλά και η προοπτική που προδιαγράφεται για το μέλλον:

  • Στο λαό επιφυλάχτηκε μείωση του εισοδήματος (25-30%), είτε από τις περικοπές μισθών και δώρων και συντάξεων είτε από τις αυξήσεις σε αγαθά πλατιάς κατανάλωσης, καύσιμα, τιμολόγια ΔΕΚΟ. Υπολογίζεται ότι το εισόδημα μας έχει συρρικνωθεί σήμερα στα επίπεδα του 1982 - 84. Αύξηση των απολύσεων (ιδιωτικές επιχειρήσεις, Δημόσιο, ΟΤΑ), ρεκόρ ανεργίας (πάνω από 16% σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ)
  • Στις μικρο – μεσαίες επιχειρήσεις κλείσιμο λόγω μείωσης του τζίρου.
  • Στους Βιομήχανους και τους μεγαλο-επιχειρηματίες φοροαπαλλαγές κερδών, επιδοτήσεις για την απασχόληση, πάγωμα των αυξήσεων των μισθωτών, αύξηση των ορίων των απολύσεων, φτηνότερες υπερωρίες υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων ενώ για τις τράπεζες ενίσχυση με άλλα 25 δις €.
Τα αποτελέσματα ήσαν για την κοινωνία καταστροφή και για το κεφάλαιο κέρδη. Ενώ το χρέος που υποτίθεται μας οδήγησε στο μνημόνιο παρά τις τεράστιες περικοπές στις κοινωνικές παροχές, συνεχίζει να αυξάνει λόγω μείωσης της παραγωγής.

Από την ΔΕΘ φρόντισε ο Πρωθυπουργός να στείλει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους και ιδιαίτερα σε ΔΝΤ, Ε.Ε και διεθνείς επιχειρηματικούς κύκλους:
Όλα πουλιούνται, όλα υποθηκεύονται και για όποιον αμφισβητεί το δόγμα του μνημονίου, αυταρχισμός και απολύσεις, επιστράτευση και ΜΑΤ.Είναι σαφές ότι την περίοδο που έρχεται θα αμφισβητηθούν μέχρι κατάργησης οι Σ।Σ।Ε. Επιχειρήσεις κλάδων, Επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές θα εφαρμόζουν δική τους εργατική Νομοθεσία.


  • Ισοπέδωση προς τα κάτω μισθών Δημοσίου και μεροκάματα πείνας στον Ιδιωτικό τομέα.
  • Νέες περικοπές συντάξεων μέσω των αναλογιστικών μελετών των επικουρικών ταμείων.
  • Νέα χαράτσια με φόρους (ΦΠΑ, Δημοτικούς, Διόδια, καύσιμα).
  • Νέα μείωση της φορολόγησης του κεφαλαίου - Νέες χαριστικές ρυθμίσεις σε φοροκλέφτες.
  • Παράδοση της αγοράς σε μονοπώλια με την δήθεν κατάργηση κλειστών επαγγελμάτων.
  • Κατά τα άλλα Επενδύσεις , όπως ξεπούλημα του Ελληνικού στους Άραβες, των λιμανιών στους Κινέζους και τους Σιδηρόδρομους και τους Εθνικούς δρόμους στους μεγαλοκατασκευαστές.
Σήμερα όμως δεν διακυβεύεται μόνο το μέλλον του λαού και των παιδιών μας. Σήμερα έχει ανοίξει και ο δρόμος για τις νέες διευθετήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, Ε.Ε., ΝΑΤΟ, Αμερικάνοι, Ισραηλινοί απαιτούν άμεσο κλείσιμο Εθνικών θεμάτων (Αιγαίο, Κύπρος, FYROM, πετρέλαια) προς όφελός τους.
Γι αυτό σήμερα είναι πιο επίκαιρος από ποτέ ο αγώνας για την απεμπλοκή της Χώρας από τη βάρβαρη πολιτική του ΔΝΤ, Ε.Ε, ΝΑΤΟ, Δανειστές και Μονοπώλια.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο αγώνας για να ανατραπούν τα μέτρα που βασανίζουν το λαό μας θα πρέπει να συνδυαστεί με τον αγώνα για αλλαγή πορείας, για αλλαγή του παραγωγικού πρότυπου και των παραγωγικών σχέσεων προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.




Επιτροπή Αγώνα ΚηφισιάςΕνάντια στα μέτρα Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Κυβέρνησης