5 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ

Το Συμβούλιο Επικρατείας πρόσφατα εξέδωσε την οριστική του απόφαση επί της προσφυγής κατοίκων της γειτονιάς μας σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία Παγοδρομίου Ολυμπιακών διαστάσεων και παναθηναϊκής εμβέλειας σε περιοχή αμιγούς κατοικίας Το Συμβούλιο έκρινε παράνομη την ανέγερση του παγοδρομίου ακυρώνοντας τις σχετικές αποφάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, της Νομαρχίας Αθηνών και τη σχετική οικοδομική άδεια.

Η Απόφαση του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου, και το σκεπτικό που την τεκμηριώνει, δικαίωσε απολύτως τους εξάχρονους αγώνες των κατοίκων του Πολυδρόσου και του Συλλόγου μας.
Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση «Παγοδρόμιο Α.Ε.» απέσπασε χαριστικές Υπουργικές Αποφάσεις από τις ηγεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, τόσο το 2003 όσο και το 2006, αποφάσεις που παραβίαζαν ευθέως την κείμενη νομοθεσία για τις χρήσεις γης στην περιοχή μας
·         η έγκαιρη κινητοποίηση των κατοίκων
·         η εγρήγορσή τους και
·         η αποφασιστική προσφυγή τους στη δικαιοσύνη, όταν δεν φάνηκαν αρκετές οι πρεμβάσεις μας σε Κεντρική και Δημοτική Διοίκηση,
απέτρεψαν τελικά την άλωση της φυσιογνωμίας της περιοχής μας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.


Παράλληλα αποδείχθηκε πως υπάρχουν θεσμοί στη χώρα μας, παρά τα εκτεταμένα φαινόμενα σήψης σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής, που σέβονται το ρόλο τους, επιτελούν το λειτούργημά τους και στέκονται στο ύψος των περιπτώσεων.

Ο Σύλλογός μας, όλοι οι κάτοικοι του Πολυδρόσου, συνεχίζουμε συσπειρωμένοι την προσπάθειά μας υπερασπιζόμενοι τον προαστιακό χαρακτήρα της γειτονιάς μας και την ποιότητα της ζωής μας. Διεκδικούμε να ορισθούν χρήσεις αμιγούς κατοικίας σε όλες τις εκτός σχεδίου περιοχές στο Μαρούσι για την αποτροπή της περαιτέρω πολεοδομικής υποβάθμισης στο Δήμο μας.  

Ο Πρόεδρος                                                                                       Η Γραμματέας

Β. Καπρινιώτης                                                                                   Κ. Ρωμαΐδου