21 Σεπτεμβρίου 2010

Οι συνενοχές του κ.Πάγκαλου


«Μας ρωτάνε οι πολίτες που φάγαμε τα λεφτά». «Μαζί τα φάγαμε, αφού σας διορίζαμε. 
Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος»!

Μάλιστα!  Ο κύριος που έδωσε τον Οτζαλάν μας κάνει και μαθήματα ηθικής!

 Ο κ. αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (που δεν είναι και χθεσινός) αποφάσισε να κάνει την αυτοκριτική του και να κατακεραυνώσει τους "συνενόχους του". Ομως ξέχασε μερικές μικρές λεπτομέρειες :

1. Aν ο κ.Πάγκαλος έχασε το λογαριασμό, να του υπενθυμίσουμε ότι δεν μας διόρισε όλους ,ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, είναι εκτός "πρακτικής αθλιότητας και εξαγοράς" της οποίας πρακτικής , είναι  για δεκαετίες άριστος χειριστής . Και αυτό το κομμάτι της κοινωνίας  είναι που πλήρωσε  πρώτο και πληρώνει τις "αυτοκριτικές" του κ .Πάγκαλου και της συμμορίας του.

2.  Υπάρχουν και ορισμένα άλλα "μικροαδικήματα" που ενδεχομένως να έχουν σχέση με τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, και επειδή τα λεφτά εκεί είναι πολλά, θα είχε ενδιαφέρον αν μας  κατονόμαζε ο κ.Πάγκαλος και αυτούς τους συνενόχους  του. Μικροαδικήματα όπως :  OΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ , MALL , ΖΗΜΕΝΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ  κ.α.

Αρκούν αυτά, έτσι κι αλλοιώς είναι ρητορική η έκληση. Ομως όταν ο παχυδερμισμός στην πολιτική, φτάνει σε τέτοια επίπεδα, μάλλον δεν έχει όρια. Η μάλλον έχει, τα όρια που καθόρισε ο μεγάλος γερμανός  ναζιστής ΓΚΕΜΠΕΛΣ :
Σε ελεύθερη μετάφραση :
 Oσο μεγαλύτερη μαλακία πεις, τόσο πιό εύκολα θα τη φάνε!