29 Μαΐου 2010

Mαρουσάρα στην Κυψέλη


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ-ΜΑΡΟΥΣΙ 72-90
Ντέρμπι περιμέναμε, άνετο διπλό προέκυψε. Οι Μαρουσιώτες ήταν 17 κλάσεις ανώτεροι και νίκησαν για δεύτερη φορά φέτος μέσα στην Κυψέλη. Το τελικό 90-72 στον δεύτερο μικρό τελικό τους δίνει το 2-0 στη σειρά και πλέον οι ελπίδες του Πανελληνίου για ανατροπή είναι μόνο θεωρητικές.

Εικόνες από την εξέλιξη του ματς Στην πρώτη περίοδο ο Πανελλήνιος ήταν πιο θετικός, αλλά του κόστισε η έξοδος του ζεστού Μπλέικνι (2ο φάουλ). Οι Μαρουσιώτες κράτησαν τον Βουγιούκα μακριά από την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν πολλές λύσεις μέσα στη ρακέτα και μπορούν να παιδεύουν τον Βουγιούκα ριχνοντας πάνω του ξεκούραστους αμυντικούς. Δεδομένου ο,τι τα σουτ δεν μπαίνουν το παιχνίδι του Πανελληνίου είναι προβληματικό και τον σώζουν οι βολές. Όταν μπήκε στο παρκέ το δίδυμο Καϊμακόγλου-Χόμαν (18'), το Μαρούσι ξέφυγε με 10 πόντους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ολυμπιονίκες έκαναν την κίνησή τους, αλλά το Μαρούσι με βροχή τριπόντων κρατήθηκε μπροστά. Στο 27' μπήκε στο παρκέ ο Μαυροειδής ακολούθησε σερί 12-1.

33', 51-71 Οι κιτρινόμαυροι δείχνουν να θέλουν περισσότερο τη νίκη. Απέναντι στη σκυλίσια τους άμυνα, ο Πανελλήνιος σουτάρει συνήθως έρμπολ. Δύσκολα γυρίζει αυτό το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι δεν παράτησαν το παιχνίδι και πλησίασαν στους 10 (63-73 στο 36'), αλλά το Μαρούσι έδειξε χαρακτήρα. Με ποιον; Με τον Πατ Καλάθη που είχε δύο επιθετικά ριμπάουντ, δύο εύστοχες βολές και ένα μεγάλο τρίποντο. Ώρα για Εθνική;

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 31-41, 49-65, 70-92. Κυψέλη, Γ.Σκιάς
http://www.sportnet.gr/