26 Μαρτίου 2010

ΠΑΜΕ για αλλού...


Του Θωμά Μπιζά

Μάλλον αισθάνθηκε μεγά¬λη πίεση η γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ γιατί η απουσία τους από τις κινητοποιήσεις του κλάδου για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης έβγαζε μάτια και έβγα¬λε ανακοίνωση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Αφού λοιπόν χαιρέτισε λοιπόν τους αγώνες των εργαζομένων του κλάδου για να μην περάσουν τα μέ¬τρα τις κυβέρνησης , (γιατί δεν είναι πρέπον να μην χαιρετίζουμε στις ανακοινώσεις τους αγώνες), προ¬σπάθησε να εξηγήσει χωρίς να το λέει καλά καλά, για ποιον λόγο όλο αυτό το διάστημα το ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ είχε εξαφανιστεί από τις κινη¬τοποιήσεις του κλάδου.

Και για να είμαστε πιο συγκεκρι¬μένοι το ΠΑΜΕ δεν μετείχε ούτε στην κατάληψη του γενικού λογι¬στηρίου του κράτους στις 9/2, ούτε στην συγκέντρωση της ομοσπονδίας και στις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ στις 10/2, ούτε στην μεγάλη διαδήλωση της ομο¬σπονδίας στις 24/2, ούτε στην συγκέ¬ντρωση και την πο¬ρεία στις 12/3, ούτε στην κατάληψη και περιφρούρηση του ΧΥΤΑ από τις 7 ως τις 11 του Μαρτίου.

Από όλους αυ¬τούς τους αγώνες το ΠΑΜΕ δεν πήρε μυρωδιά.

Ε δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να δι¬καιολογήσεις αυτήν την απουσία όταν μάλιστα κατηγορείς όλους τους άλλους πως δεν αγωνίζονται για να μην περάσουν τα μέτρα.

Όταν προσπαθείς να δικαιολογή¬σεις αυτή την στάση θα οδηγηθείς σε ψέματα και αλχημείες.

Γράφει λοιπόν η γραμματεία: ...κινητοποιήσεις σαν την κατά¬ληψη της χωματερής που δεν έχουν συζητηθεί σε καμία συ¬νέλευση και με αποσπασματικό πλαίσιο εξυπηρετούν τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ και του μεγάλου κε¬φαλαίου!!! (τα θαυμαστικά δικά μου).

Με άλλα λόγια θα έπρεπε η ΠΟΕ-ΟΤΑ πριν καταλάβει τους χώρους των ΧΥΤΑ σε όλη την Ελλάδα να κάνει συνέλευση (που ; πως; με ποιους;) και να καταθέσει ένα πλαί¬σιο που κατά το ΠΑΜΕ δεν θα ήταν αποσπασματικό, γιατί διαφορετικά η κατάληψη εξυπηρετεί τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ και του μεγάλου κεφα¬λαίου.

Απίστευτο; Απίστευτο αλλά και αυτό από μόνο του δεν θα έφτανε προκειμένου οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ να πάρουν μέρος σε αυτές τις κινητοποιήσεις.

Πρέπει λένε να υπάρξει και ένα πρόγραμμα δράσης που ανάμεσα στα άλλα θα έχει την: …καταδίκη των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΣΥΝ στον κλάδο που στήριξαν πριν όλα αυτά τα αντι¬λαϊκά μέτρα, τις κυβερνήσεις , τους Δημάρχους και τους Νομάρ¬χες που τα προωθούν και σήμερα οδηγούν τον κλάδο σε αδιέξοδες κινητοποιήσεις!! (τα θαυμαστικά πάλι δικά μου).

Φέρτε μας τον ψυχίατρο!

Δηλαδή αν δεν καταγγέλλο¬νται όλα μαζί τα εκτός ΚΚΕ κόμ¬ματα, μαζί και οι Δήμαρχοι και οι Νομάρχες,οι κινητοποιήσεις του κλάδου είναι αδιέξοδες και άρα δεν πρέπει να συμμετέχουμε.

Βέβαια οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δεν είναι ανόητοι που κατα¬φεύγουν σε αυτά τα τρομερά επιχει-ρήματα που δεν αντέχουν σε καμιά κοινή λογική.

Απλά είναι σε αδιέξοδο που οφείλεται στην πολιτική του ΚΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα και που τους οδηγεί στην διάσπαση και την απεργοσπασία .

Όταν είσαι σε τέτοια αδιέξοδα, καταφεύγεις σε τέτοιες ανοησίες.

Εδώ κοτζάμ πρωθυπουργός μας είπε ως ατράνταχτο επιχείρημα πως τον βρήκε ο άλλος στον δρό¬μο και του ζήτησε να του πάρει τον μισθό..

περιοδικό " εν δράσει |"  http://askota.gr/