23 Μαρτίου 2010

Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου: Πόσο κοστίζει το "τζάμπα" ?


Οπως μας πληροφορεί το blog kastalia2009  "την Τρίτη 23.03.2010 η διοίκηση Πατούλη εισηγείται την επιβολή κομίστρου στη Δημοτική Συγκοινωνία".

Τα΄ χαμε χύμα, μας ήρθαν και τσουβαλάτα ! Αφού λουστήκαμε για χρόνια την παπάρα της δωρεάν κοινωνικής προσφοράς της δημοτικής συγκοινωνίας του Δήμου προς τους ευτυχείς δημότες του ,και αφού την αξιοποιήσαμε όλοι όσο μπορούσαμε - και καλά κάναμε - ήρθε η εποχή της υπευθυνότητας και των σοβαρών αποφάσεων, εν μέσω βεβαίως οικονομικής κρίσης.

Πόσο δωρεάν όμως απολαμβάναμε τη δημοτική συγκοινωνία ; Η δημοτική συγκοινωνία ιδρύθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή με την αξιοποίηση κάποιων “ευρωπαϊκών προγραμμάτων” (βλ. μεγάλο πάρτι ) και από όσο γνωρίζουμε υπήρχε δέσμευση τα λεωφορεία να κυκλοφορούν και ο φορέας τους να υφίσταται μέχρι το τέλος του 2007.




Αυτό σήμαινε ότι τα λεωφορεία θα κυκλοφορούσαν ακόμα και …χωρίς ρόδες μέχρι και το 2007. Πράγμα που σχεδόν έγινε, ενώ οι καταγγελίες των οδηγών για την επικινδυνότατα των λεωφορείων και την ουσιαστική διάλυση της δημοτικής συγκοινωνίας, αποδόθηκε από την διοίκηση του δήμου, στην παραδοσιακή κόντρα που είχαν μαζί της.

Όσο η δημοτική συγκοινωνία κατέρρεε η δημοτική αρχή προσπαθούσε να πουλήσει επικοινωνιακά τον “ ψόφιο γάιδαρο” στους γειτονικούς δήμους κάνοντας μητροπολιτικές εμφανίσεις, βάζοντας πλάτη στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας, μέσω της προώθησης της τοπικής- μητροπολιτικής- δημοτικής συγκοινωνίας.

Κάπου εκεί σκάσανε και μερικά νέα οχήματα – τα οποία εγκαινιάζαν κάθε φορά που τους άλλαζαν λάδια -, γιατί ο ψόφιος γάιδαρος είχε αρχίσει να βρωμάει και οι γειτονικοί δημοτικοί μητροπολίτες, άρχισαν να στρίβουν.

Αυτό το τσάμπα μας το πούλησαν εκατό φορές. Όλα γίνανε με αυτή τη συγκοινωνία. Όλα εκτός από το να κατοχυρώσουν την ειδικότητα για τους εργαζόμενους ,που χάρη στις φιλότιμες και επίπονες προσπάθειές τους τα λεωφορεία εξακολουθούν να κυκλοφορούν μέχρι σήμερα. Τους αντάμειψαν ηθικά μάλιστα, κρίνοντάς τους πλεονάζοντες ( δεν ήταν ΠΑΕ/Ξάνθη), επιβάλλοντας τους εκδικητικές μεταθέσεις, επιχειρώντας να διαλύσουν το Σωματείο τους.

Ο κ. Σ.Μπουρνελές ,Πρόεδρος του σωματείου της Συγκοινωνίας, κατέχει το θλιβερό ρεκόρ να τον έχουν απολύσει και οι 2 τελευταίοι δήμαρχοι, και αυτός εκεί, μάλλον θα προλάβει και 3ο!

Μετά από όλα αυτά λοιπόν ήρθε και η ώρα να πληρώσουμε και κατευθείαν την “δωρεάν δημοτική συγκοινωνία” με την επιβολή κόμιστρου.

Και τι ώρα είναι αυτή η ώρα ! Αφού μας πήραν για φέτος όλο σχεδόν το Δώρο Χριστουγέννων με τα τέλη κυκλοφορίας (13ος μισθός), άρχισε η παραρολογία για τον 14ο, ενώ  ακόμα ψάχνουμε πόσα μας πήρανε  από τους άλλους 12 με την αύξηση της βενζίνης, των παλιών και νέων διοδίων, κλπ, κλπ. Το Ι.Χ  είναι πιά  μόνο για τις αργίες. Λεωφοριάκι, παπάκι, τρενάκι και αντίσταση στην κρίση! Και αυτή την ώρα βρήκανε, να βάλουν εισιτήριο και στα κόκκινα λεωφορεία του Δήμου !

Προσέξτε κακομοίρηδες , εσείς και οι γραβάτες σας. Μας στριμώχνετε ,μας στριμώχνετε, και όλο μας στριμώχνετε. Δεν μας αφήνετε καθόλου χώρο. Στο τέλος θα σας ποδοπατήσουμε και θα περάσουμε από πάνω σας, και ζητήστε μας το εισιτήριο στην έξοδο!

Υ.Γ
Υπάρχει και μια αμυδρή ελπίδα, να επικρατήσει ο βλαχοδημαρχισμός και να το αναβάλλουν , καθώς οι δημοτικές εκλογές είναι πολύ κοντά. (Ποιος περίμενε να δώσουν τη χαριστική βολή στον Τζανίκο οι κυβόλιθοι!).