8 Μαρτίου 2010

Ο αγώνας για να ανακληθεί η εκδικητική αντι-συνδικαλιστική απόλυση του συναδέλφου Ντίνου Παλαιστίδη από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ συνεχίζεται

Σήμερα το πρωί επετεύχθη συμφωνία για την επαναπρόσληψη του Ντίνου Παλαιστίδη στις εκδόσεις Άγρα.
Δεν χρειάστηκε να γίνει τριμερής συνάντηση με την επιθεώρηση εργασίας.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6 (β’ όροφος) Εξάρχεια, ΤΗΛΕΦ.: 210-3820537, e-mail: sylyp_vivliou

Δευτέρα 8/3 στις 11.00 π.μ.
3μερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας (Σταδίου 29).
Όποιος μπορεί να είναι εκεί.



Βρισκόμαστε, εδώ και ενάμισι μήνα, σε συνεχείς κινητοποιήσεις για να μην περάσει η απόλυση του συναδέλφου μας στις εκδόσεις ΑΓΡΑ, για να μην περάσει η εργοδοτική αυθαιρεσία.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητη αυτή την πρόκληση: ο εργαζόμενος προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας για μια εργασιακή διαφορά που είχε με την εταιρεία. Η Επιθεώρηση Εργασίας γνωμοδότησε θετικά για το αίτημά του. Τρεις μέρες μετά του ανακοινώθηκε απόλυση για «αντισυμβατική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά».

Αν η απόλυση αυτή περάσει, θα είναι ένα μήνυμα προς κάθε εργαζόμενο ώστε να φοβάται να διεκδικεί τα δικαιώματά του και για να μη συνδικαλίζεται.

Συνεχίζουμε μέχρι τη δικαίωση, μέχρι ο συνάδελφος να γυρίσει στη δουλειά. Η νίκη μας θα είναι μια νίκη για όλο το εργατικό κίνημα.

Οι εργαζόμενοι στις εκδόσεις ΑΓΡΑ έχουν προχωρήσει σε τρεις 24ωρες και μια 48ωρη απεργία. Παράλληλα, έχουν οργανωθεί απεργιακές συγκεντρώσεις έξω από το κτίριο της ΑΓΡΑΣ. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν γίνει στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις (Θεσ/κη, Γιάννενα, Βόλος). Ο αγώνας που δίνουμε ενάντια στην απόλυση έχει γίνει πλατιά γνωστός, τόσο στον κλάδο του βιβλίου, όσο και ανάμεσα στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει κείμενα διαμαρτυρίας ή έχουν στείλει μηνύματα στην ΑΓΡΑ. Δεκάδες σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις έχουν εκδώσει ψηφίσματα και ανακοινώσεις. Η κόντρα στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο απασχόλησε και απασχολεί τις εφημερίδες. Το Ταμείο που συγκροτήσαμε για τη στήριξη του αγώνα και των απεργιών στην ΑΓΡΑ έχει δεχτεί πολλές προσφορές. Δεκάδες συνάδελφοι βιβλιοϋπάλληλοι, αλλά και από άλλους κλάδους έχουν κάνει δική τους υπόθεση την ανάκληση της απόλυσης και δραστηριοποιούνται συστηματικά για την επίτευξη του στόχου αυτού. Ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης προς τον απολυμένο συνάδελφο και το σωματείο μας έχει εκδηλωθεί.

Σε μια περίοδο που εργοδότες – κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση επιτίθενται και προωθούν νέα αντεργατικά μέτρα (μείωση μισθών, χτύπημα ασφαλιστικών δικαιωμάτων, λαίλαπα απολύσεων κλπ), εμείς δηλώνουμε πως, κάθε απόλυση πρέπει να είναι και θα είναι μια μάχη για το εργατικό κίνημα.

Θα αντιπαλέψουμε αποφασιστικά τις απολύσεις στον κλάδο μας (ΑΓΡΑ, ΚΛΕΙΔΑΡΥΘΜΟΣ, ΧΑΡΤΟΡΑΜΑ, ΜΕTROPOLIS,..). Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε αγώνες άλλων κλάδων για το ζήτημα των απολύσεων (ΜΕΤΚΑ Βόλος, WIND).

Ο αγώνας μας βρίσκεται σε κρίσιμη φάση. Η εργοδοσία ζήτησε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις. Παρά τις διαφωνίες που ακόμη υπάρχουν, μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία. Τώρα χρειάζεται να εντείνουμε την προσπάθειά μας. Διαπραγματεύσεις χωρίς κινητοποιήσεις δεν μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα.

Για μηνύματα διαμαρτυρίας στην ΑΓΡΑ: μέιλ (info) και ΦΑΞ (210-7018649)
Για ενημέρωση: http://apolysiagra.wordpress.com και www.bookworker.gr
6/3/2010