10 Μαρτίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ : οι εργοδοτικοί ξανάρχονται ( 4ο μέρος )

Σε φιλικό κλίμα  ( εεεεέλα , δεν το πιστεύω....) πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου η συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλη με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργατοτεχνικού Προσωπικού Δήμου Αμαρουσίου.

Από δεξιά, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου κ.Λ.Σιάχος, ο Γ.Γ.Π.Χατζηθεοδώρου, ο Αν.Ταμίας κ.Σ.Κουτσούκος, ο Εκπρόσωπος στη ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.Ν.Δεπάστας, ο Πρόεδρος του Σωματείου κ.Β.Καγιάς, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης, ο Ταμίας κ.Γ.Σουλιώτης, ο Έφορος Δημ.Σχέσεων κ.Κ.Καρέγλης και τα αναπληρωματικά μέλη κ.κ.Π.Κανέλλης και Γ.Ακριδόπουλος.

Έτσι ολοκληρώθηκε η αναμενόμενη επανεμφάνιση του "ιστορικού εργοδοτικού μηχανισμού" στο Δήμο Αμαρουσίου ( τους είχαν αποσύρει -παραιτήθηκαν όλοι- όταν θα άρχιζε το πάρτι με το εργασιακό στο Δήμο, ελπίζοντας να διαλυθεί το σωματείο και να γίνουν όλα ήσυχα). Θα καταγράψουν στο ενεργητικό τους ότι υπηρέτησαν πιστά 2 δημάρχους (τουλάχιστον) και πρόσθεσαν ένα 4ο Σωματείο στο Δήμο, καθώς κατάφεραν να συνδικαλίσουν τους υφιστάμενούς τους ( καθότι επόπτες) για να διεκδικήσουν τα προβλήματά τους ! Παρ όλα αυτά τα αποτελέσματα δεν φαίνεται να ήταν τα αναμενόμενα, ωστόσο αυτό που μετράει είναι "η σφραγίδα" και ότι επιτέλους η διοίκηση θα έχει ένα φιλικό συνομιλητή για σαββατιάτικες συναντήσεις, που θα προσπαθεί να  της βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά όταν απαιτείται.


Συνεχίζοντας, ήρθε η ώρα να μάθουμε τι δουλειά έχουν οι εργοδοτικοί με τα ρυζόγαλα, που το είχαμε αφήσει σε εκκρεμότητα . Όσοι έχουν βρεθεί στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αμαρουσίου, θα γνωρίζουν το πολύ μικρό καφενείο στην άκρη των αποθηκών, εκεί που έδωσε τις πρώτες συνεντεύξεις η διοίκηση του Σωματείου. Αυτό το καφενείο διαθέτει 2 τραπεζάκια, ένα πίνακα ανακοινώσεων, και από όσο είχαμε καταλάβει το διαχειριζόταν το σωματείο, φτιάχνοντας καφέδες κλπ σε συμβολικές τιμές, καλύπτοντας τα μικροέξοδά του.

Με την μεγάλη στροφή στα ρυζόγαλα (χορηγία του δήμου με το γάλα του ανθυγιεινού) το σύστημα άρχισε να αλλάζει. Φυσικά δεν ήταν καφέδες να τους διαχειριστεί το σωματείο, και για όποιον είχε σύγχυση μπήκε και το γνωστό κεσεδάκι του ρυζόγαλου ( Δήμος Αμαρουσίου / κοντά στον εργαζόμενο).
Στην συνέχεια εμφανίστηκαν διπλά λουκέτα στο καφενείο, καθώς τα ρυζόγαλα ήταν ιδιαίτερης αξίας και γιατί βεβαίως στο καφενείο φυλάσσονταν το πολύτιμο καζάνι του ρυζόγαλου.

Ξαφνικά οι δουλειές μεγάλωσαν. Εκεί που είχαμε να κάνουμε με καφέδες και ρυζόγαλα, ξαφνικά προέκυψε ... ντισκοτέκ. Οι αποθήκες που ήταν δίπλα στο καφενείο και έφταναν μέχρι το δρόμο μεταφέρθηκαν και άρχισε η ανακαίνιση. Οι αποθήκες  άρχισαν να μετατρέπονται σε ένα "καλαίσθητο νυκτερινό κέντρο", με τα ντεκόρ του, τα πλακάκια του κλπ. Θα ήταν το νέο «Κ.Ψ.Μ» για τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο και στα εξωτερικά συνεργεία. Την ίδια ώρα όλοι ψιθύριζαν ότι θα είναι η έδρα του «νέου σωματείου» που ενδεχομένως  και θα το διαχειρίζεται.

Έτσι αποκαλύφθηκαν οι σκοτεινές διαδρομές των εργοδοτικών με τα ρυζόγαλα. Γι’ αυτό τσαντίστηκε ο ανώνυμος σχολιαστής στο γειτονικό blog (Kastalia2009) και μας προειδοποιεί να προσέχουμε τα πήλινα κεσεδάκια (αλλάξανε προμηθευτή ?) γιατί  όταν εκσφενδονίζονται πονάνε.

Ξέρουν αυτοί , όμως ξέρουμε και εμείς !.

Βέβαια τα ρυζόγαλα είναι το λιγότερο,
τελικά  ήταν και μια ευχάριστη νότα σε αυτό το Δήμο.

συνεχίζεται
3ο μέρος (03/03/2010)
2ο μέρος (22-2-2010)
1ο μέρος (17/2/2010)