3 Ιανουαρίου 2010

Eργατικές Πολυκατοικίες Αμαρουσίου: Δεν μας φτάναν οι κατασκευαστές, πλακώσαν και οι παπάδες


ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
 «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ»  ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
ΤΗΛ: 210-6198455/6978892512/ 6973435065

Ο Σύλλογος Εργατικών κατοικιών «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» καταγγέλλει την προσπάθεια ιερέα να καταπατήσει χώρο στην Πλατεία των Εργατικών για να φτιάξει μια ακόμα εκκλησία.

«ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ»! μάς λέει η ανυπόγραφη ανακοίνωση, που έφτασε στα χέρια μας από συγκεκριμένο όμως ιερέα.

Bλέπει την αναβάθμιση του χώρου μας με το κτίσιμο μιας ακόμα εκκλησίας!

Εμείς, ως σύλλογος καταγγέλλουμε «τα όνειρα» και τις βλέψεις του οποιουδήποτε ιερωμένου να καταλάβει την πλατεία των εργατικών και μάλιστα χώρου όπου υπάρχουν δέντρα ετών, στο όνομα της πίστης των κατοίκων.

Από τους κατοίκους των εργατικών δεν λείπουν οι εκκλησίες, γιατί γύρω από τον οικισμό υπάρχουν πάρα πολλές για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των πιστών.

Αυτό που λείπει από τους κατοίκους της περιοχής είναι ο γιατρός, ο δάσκαλος, οι χώροι άθλησης, οι χώροι αναψυχής και πολλά άλλα, για τα οποία θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα αρκετά μεγάλο κατάλογο και τα οποία είναι γνωστά στους αρμόδιους φορείς.

Αναρωτιόμαστε γιατί θα πρέπει να καταστραφεί ένας από τους ελάχιστους χώρους με πράσινο και να αντικατασταθεί με ένα τσιμεντένιο κτίσμα! Αυτό άραγε λέγεται αναβάθμιση και πολιτισμός;

Καλούμε τον δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τις Δημοτικές παρατάξεις, τον Τύπο, τα πολιτικά κόμματα στο Μαρούσι να συμπαραταχθούν με τον σύλλογο μας και να συμβάλλουν με την βοήθειά τους ώστε να η πλατεία των εργατικών κατοικιών να παραμείνει ΠΛΑΤΕΙΑ.

Για το Δ.Σ.
ΜΑΙΡΗ ΒΡΕΤΤΑΚΗ
Πρόεδρος