14 Ιανουαρίου 2010

Μαριάννα Μπρεκάση


Έφυγε από τη ζωή η συντρόφισσα Μαριάννα Μπρεκάση. Αγωνίστρια από τα φοιτητικά της χρόνια, όταν πρωτοστατούσε, από τις γραμμές της ΠΠΣΠ, στους αγώνες της νεολαίας της μεταπολίτευσης. Αγωνίστρια μετέπειτα, από τις γραμμές της Α/συνέχεια και της ΚΟΕ, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες της ελληνικής κοινωνίας. Αγωνίστρια ως επικεφαλής της Νομαρχιακής Κίνησης Αριστερά! από το 2002, στα τοπικά ζητήματα της ιδιαίτερης πατρίδας της, της Θεσσαλονίκης όπου μεγάλωσε και έζησε όλη της τη ζωή. Αγωνίστρια, τα τελευταία 3 χρόνια από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, παλεύοντας για μια άλλη Αριστερά. Αγωνίστρια ακόμη και στα τελευταία 4 δύσκολα χρόνια, παλεύοντας πρόσωπο με πρόσωπο με την επάρατη νόσο, χωρίς ποτέ να το βάζει κάτω.

Η Μαριάννα δεν παραιτήθηκε ούτε επαναπαύθηκε ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. Διαρκώς πάλευε να αλλάζει τον εαυτό της και να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με μοναδικό σκοπό να ανατρέψει τη δύσκολη κατάσταση για τους «από κάτω».

Η Μαριάννα αποτελεί παράδειγμα για όσους ήταν κοντά της και ειδικά για την ΚΟΕ Θεσσαλονίκης κι ας έφυγε νωρίς. Για αυτό το λόγο, μία δέσμευση έχουμε: να συνεχίσουμε αυτό που άφησε στη μέση. Αυτό θα ήθελε και η Μαριάννα.

Hταν νεα γυναικα, 48 νομιζω μολις χρονων, οδοντιατρος στο επαγγελμα. Στις τελευταιες εκλογες, του 2009, παρολα τα προβληματα υγειας της, κατεβηκε υποψηφια, και ετρεχε παντου, παρολο που αυτο την εβλαπτε. Eιχα τη τιμη να τη γνωρισω για λιγο, και να θαυμασω την υπομονη της και το πεισμα της. Παροτι ειχαμε ανταλαξει μονο δυο τρεις κουβεντες, καταλαβαινε οποιοσδηποτε τη μορφωση της. Ο κοσμος ειναι φτωχοτερος απο σημερα!!!!!

Ανακοίνωση της ΚΟΕ Θεσσαλονίκης για την Μαριαννα Μπρεκάση

http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3835:2010-01-12-12-42-36&catid=25&Itemid=33

Βρήκα αυτό εδώ σε κάποιο μπλογκ. Κοιτάξτε στο βίντεο που έχει και ειδικά στο 3:00, είναι συγκλονιστικά αυτά που λέει για το πως έμαθε τη μέρα της εγχείρησής της για την κατάληψη της Siemens:
http://argos.wordpress.com/2010/01/13/mprekasi/

Μήτσος Κ.