20 Ιανουαρίου 2010

Οι κυβερνήσεις φεύγουνε αλλά τα εμπορικά κέντρα μένουν




Χθεσινή εισήγηση συμβούλου Επικρατείας η οποία δίνει το πράσινο φως στη συνέχιση της λειτουργίας του Golden Hall, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ντροπιαστική. Ένα εμπορικό κέντρο που λειτουργεί εδώ και 14 μήνες στο κτίριο το οποίο είχε κτιστεί “προσωρινά” για τους δημοσιογράφους των Ολυμπιακών. Ένα δεύτερο έγκλημα μετά το The Mall Athens από την ίδια εταιρεία, την Lamda Development του ομίλου Λάτση. Οι κυβερνήσεις φεύγουνε αλλά τα εμπορικά κέντρα μένουν ακόμη κι όταν είναι αυθαίρετα ή έχουν κτιστεί πάνω σε κτίρια που κανονικά έπρεπε να έχουν κατεδαφιστεί μετά το 2004.

Κι όμως, κάποιοι δικαστές κρίνουν ότι το Golden Hall του κ. Λάτση είναι νόμιμο έστω κι αν όλοι ξέρουν ότι στο πρώην Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης δεν θα έπρεπε να υπάρχει απολύτως τίποτε σήμερα.


Η εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., παρά τις δεσμεύσεις για απομάκρυνση του κτιρίου μετά τους Αγώνες, προχώρησε σε διαγωνισμό στο οποίο πλειοδότησε η Lamda δίνοντας περί τα 7,2 εκατ. ευρώ ετήσιο ενοίκιο. Έτσι ξεκίνησε η μετασκευή του κτιρίου και η μετατροπή του σε Mall που φιλοξενεί 200 καταστήματα, πολλά εκ των οποίων πανάκριβα.


Οι δικαστικές αρχές έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις προσφυγές κατοίκων και καταστηματαρχών ότι υποβαθμίζεται το περιβάλλον και διαλύεται ο οικονομικός ιστός της περιοχής του Αμαρουσίου.

Πηγή: antinews