4 Δεκεμβρίου 2009

«ΣυμΜΕΤΟΧΟΣ στο νέο ξεκίνημα» ή «ΔΩΣΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΒΩΒΟ» ;


http://www.kontrastonkairo.gr/

Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου με ολοσέλιδες καταχωρήσεις στον τοπικό τύπο καλεί τους πολίτες του Αμαρουσίου να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Κ.Α.Ε. (καλαθοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας) με την επωνυμία : «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» συμφερόντων Άρη Βωβού.

Η δημοτική αρχή με την πράξη της αυτή, βάζει τους πολίτες του Αμαρουσίου να πληρώσουν τη διαφημιστική καμπάνια της εταιρίας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της. Καλεί σε οικονομική ενίσχυση ενός επιχειρηματία, πράγμα ανεπίτρεπτο καθώς η εκάστοτε δημοτική αρχή οφείλει να ενισχύει μόνο ερασιτεχνικούς συλλόγους και όχι να επιχειρεί να ξελασπώσει εταιρίες.


Με την πράξη της αυτή, ευνοεί τον επιχειρηματία, που αφού κατασκεύασε μια σειρά από γυάλινα ενεργοβόρα εκτρώματα, που προσέδωσαν στην πόλη μας το όνομα «ΒΩΒΟΥΠΟΛΗ», εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ευνοϊκές πολεοδομικές ρυθμίσεις σε συνεργασία με τη διοίκηση «Τζανίκου», δημιούργησε και μια ανώνυμη εταιρία στην οποία προσέδωσε το όνομα «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ», προκειμένου να αποκτήσει λαϊκό έρεισμα κατά τα πρότυπα των ΚΟΚΚΑΛΗ, ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ κ.α.

Η δημοτική αρχή με την πράξη της αυτή ταυτίζει εντέχνως τον πραγματικό «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» με τα πολλά ερασιτεχνικά τμήματα πραγματικού αθλητισμού, με την ανώνυμη εταιρία του «μεγάλου ευεργέτη».


Ας σκεφθούν οι συμπολίτες μας, φίλαθλοι του «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ», πως η υποχρεωτική από το νόμο συνωνυμία, έχει επιλεχθεί για προφανείς λόγους δημοτικού πατριωτισμού, αφού είναι εύλογο οι κάτοικοι της πόλης να αναγνωρίζουν ως ομάδα της αρεσκείας τους την ομάδα που φέρει το όνομα της πόλης τους. Όμως είναι σε όλους φανερή η επιδίωξη των επιχειρηματιών, που μόνο η ανιδιοτελής προσφορά στο σύλλογο δεν είναι.


Χαιρετίζουμε τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης μας που γύρισαν την πλάτη στα κελεύσματα της δημοτικής αρχής, για τη συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρίας των συμφερόντων του κ. Βωβού.


Το μέλλον της ομάδας μπάσκετ του Αμαρουσίου πρέπει να απεμπλακεί από τα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα, που οι οποιεσδήποτε ενέργειές τους, ακόμα και οι φαινομενικά φιλολαϊκές, στοχεύουν στην μεγιστοποίηση των δικών τους κερδών.


Η διοίκηση του Δήμου οφείλει να παρουσιάσει το συνολικό κόστος της διαφημιστικής εκστρατείας που αποφάσισε, για να γνωρίζει ο κάθε κάτοικος του Αμαρουσίου τι χρεώθηκε στο λογαριασμό του σε μια εποχή καθολικής οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας του Δήμου Αμαρουσίου

Μαρούσι 01/12/2009

Υ.Γ. Η πρόσφατη ομόφωνη, δυστυχώς, απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την οριοθέτηση του ρέματος ΣΑΠΦΟΥΣ, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις για τις αγοραπωλησίες του κτιρίου του κ. Βωβού, στη δυτική πλευρά της Κηφισίας, στα όρια του ρέματος, αποδεικνύουν πως τα παραπάνω δεν αποτελούν φαντασιώσεις κάποιων ουτοπιστών, αλλά είναι η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε στο Μαρούσι. Όποιος θέλει την βλέπει. Και αντιστέκεται !