10 Δεκεμβρίου 2009

Διεθνής ημέρα Δικαιωμάτων των ζώων

ΔΙΕΘΝΩΣ : Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων


Η οργάνωση Uncaged είναι στην πρώτη γραμμή ενός ειρηνικού παγκόσμιου κινήματος που προσπαθεί να θέσει τέρμα στην εκμετάλλευση των ζώων. Η Δράση της αυξάνεται καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι λένε «φτάνει πια». Παρακαλείσθε να συμμετάσχετε μαζί με το Psychanimal και την Uncaged για την προστασία των ζώων υπογράφοντας και προωθώντας την οικουμενική διακήρυξη δικαιωμάτων των ζώων UDAR http://www.uncaged.co.uk/signudar.php



Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ


"Εφόσον υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι πολλά είδη ζώων είναι ικανά να αισθάνονται, καταδικάζουμε πλήρως την πρόκληση του πόνου στα συγγενη μας αυτά πλάσματα και τον περιορισμό των συμπεριφορικών και άλλων ανάγών τους, εκτός εάν αυτό είναι απαραίτητο για το δικό τους όφελος.


"Δεν δεχόμαστε ότι η διαφορά στο είδος μόνο (ή μια διαφορά στη φυλή) μπορεί να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη εκμετάλλευση ή καταπίεση στο όνομα της επιστήμης και του αθλητισμού, ή την χρήση τους ως τρόφιμο, για εμπορικό κέρδος ή για άλλα ανθρώπινα κέρδη.


"Πιστεύουμε στην εξελικτική και ηθική συγγένεια όλων των ζώων και δηλώνουμε την πεποίθησή μας ότι όλα τα έμβια όντα έχουν δικαιώματα στη ζωή, την ελευθερία και την φυσική απόλαυση.


"Καλούμε, συνεπώς ολους, στον αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων αυτών."


Χιλιάδες εκδηλώσεις συμβαινουν με αφορμή αυτή την ημέρα, Μερικές απο τις χώρες που συμμετειχαν περυσι: Dublin, Ireland; France - 25 events; Netherlands; Luxembourg; Spain - Madrid, Barcelona, Bilbao, Santa Cruz de Tenerife, Vigo, Malaga, Palma de Mallorca and Alicante; Italy - 15 cities; Zagreb, Croatia; Slovakia; Sweden - cities of Umeå and Gävle; Moscow, Russia; South Africa - Cape Town, Port Elizabeth, Pretoria, East London; Reno, Nevada, USA; Buenos Aires, Argentina; Santiago, Chile; Sao Paulo, Brazil; Ottawa, Canada; India; Pakistan; Plovdiv, Bulgaria.


ΦΕΤΟΣ ΗΔΗ



Διαμαρτυρία σοκ υπέρ των ζώων Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009