4 Δεκεμβρίου 2009

Η Κ. Κούνεβα για την επίθεση με οξύ κατά συναδέλφου της

http://www.tvxs.gr/v27453

Συνέντευξη: Αμαλία Αλτίνου
Κείμενο: Αγγελική Δημοπούλου

«Η Βενετία Μανωλοπούλου θεωρήθηκε εμπόδιο. Και η δική μου ιστορία και αυτή αποδεικνύει ότι οι εργοδότες δεν σταματούν να καταστρέφουν ζωές εργαζομένων» δηλώνει στο tvxs, η Κωνσταντίνα Κούνεβα, αναφερόμενη στην επίθεση με καυστικό υγρό που έκαναν άγνωστοι στο αυτοκίνητο της συνδικαλίστριας του Σωματείου Καθαριστριών κεντρικής Μακεδονίας, Βενετία Μανωλοπούλου.
Το περιστατικό που συνέβη χθες το βράδυ, δεν μπορεί παρά να συνδεθεί με την επίθεση με βιτριόλι που είχε δεχτεί η Κωνσταντίνα Κούνεβα πριν από έναν περίπου χρόνο στην Αθήνα και αποτελούσε μία προσπάθεια αναστολής της δυναμικής συνδικαλιστικής της δράσης.


«Η Βενετία Μανωλοπούλου θεωρήθηκε εμπόδιο», υποστήριξε η κα Κούνεβα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «και τα συνδικάτα δεν λειτουργούν σωστά. Αυτό καταλήγει στο να την πληρώνουν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές που πραγματοποιούν το κοινωνικό τους έργο».

«Μία υπηρεσία, μία κοινωνία όπως και το καθεστώς ενός κράτους είναι οργανωμένο για τον πολίτη, για το όφελος όλων μας. Μία εταιρεία οφείλει να παράγει και ένα κοινωνικό έργο προς όφελος όλων των ανθρώπων. Πρέπει να βοηθήσει την κοινωνία, να κάνει ένα σχολείο, ένα νοσοκομείο, μέσα από το τεράστιο κέρδος της. Όταν η ισορροπία αυτή ανατρέπεται και δεν υπάρχει καλή πρόθεση και από τις δύο πλευρές, δεν υπάρχει διάλογος, δημιουργούνται προβλήματα» τονίζει η Κωνσταντίνα Κούνεβα, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μία ανατροπή που γίνεται από την πλευρά του εργοδότη.


«Τα συνδικάτα πρέπει να αντισταθούν ενωμένα», σημειώνει η κα Κούνεβα. «Δεν έχουμε άλλες δυνάμεις στην κοινωνία αυτή, πέρα από την ενότητα. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν συνδικάτα και οι εργαζόμενοι να μην εγγράφονται σ’ αυτά. Κάθε εργαζόμενος πρέπει να συμμετέχει ώστε να υπάρχει αλληλεγγύη. Πρέπει να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο και να χρησιμοποιούμαι το διάλογο για να λύνουμε τα προβλήματά μας κι όχι να προβαίνουμε σε δράσεις απότομες και καταχρηστικές».