2 Οκτωβρίου 2009

H ομάδα μπάσκετ του Αμαρουσίου στην Ευρωλίγκα

Πανηγυρική πρόκριση στο ΟΑΚΑ
Το Μαρούσι για Ευρωλίγκα, ο Αρης έδειξε... πολύ λίγα
Θρίαμβος του Αμαρουσίου με παίκτες και προπονητή να πανηγυρίζουν δικαίως

Ένα Μαρούσι από άλλο... πλανήτη πήρε την πρόκριση στον Β' προκριματικό γύρο της Ευρωλίγκα, καθώς κατάφερε όχι μόνο να ανατρέψει την ήττα του με 69-67 από το Αλεξάνδρειο, αλλά και να συντρίψει τον Αρη με 89-60!

Η ομάδα των βορείων προαστίων έδωσε πραγματικό σόου στο ΟΑΚΑ, βγάζοντας από το πρώτο λεπτό εκτός μάχης τους Θεσσαλονικείς που περιορίστηκαν σε ρόλο κομπάρσου.

Πλέον το Μαρούσι περιμένει αντίπαλο, που θα προκύψει από το ζευγάρι Αλμπα Βερολίνου-Λε Μαν (21:00 ώρα Ελλάδας), αφού η γαλλική ομάδα επικράτησε εντός έδρας, 61-60, των Γερμανών στον πρώτο αγώνα. Η ελληνική ομάδα χρειάζεται ένα ακόμη βήμα για να πανηγυρίσει την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις για τον α' προκριματικό γύρο, η Μπενετόν Τρεβίζο υποδέχεται τη Βέντσπιλς με στόχο να καλύψει τη διαφορά των 5 πόντων, με την οποία ηττήθηκε στη Λετονία (78-73).

Στη Γαλλία, η Ορλεάν φιλοξενεί τη Σαρλερουά, με τους Βέλγους στο +2, 55-53, στον πρώτο αγώνα, ενώ στο Βερολίνο, Αλμπα και Λε Μαν θα λύσουν τις διαφορές τους, μετά το 61-60 των γηπεδούχων στη Γαλλία.

Οι τέσσερις... επιζώντες θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στο Β' προκριματικό γύρο με «έπαθλο» τη συμμετοχή στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα, ενώ οι υπόλοιπες έξι ομάδες που έλαβαν μέρος στα προκριματικά θα μετάσχουν τη νέα σεζόν στο Eurocup.

Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων για τον Α' προκριματικό έχει ως εξής:

A' προκριματικός γύρος:

Β' Αγώνες (2/10/2009)
Μαρούσι - Αρης 89-60
Σαρλερουά (Βέλγιο) - Ορλεάν (Γαλλία)
Βέντσπιλς (Λετονία) - Μπενετόν Τρεβίζο (Ιταλία)
Λε Μαν (Γαλλία) - Αλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

http://www.e-paideia.net/News/article.asp?lngEntityID=1059698&lngDtrID=246