22 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ



Οι αποκαλυπτικές εικόνες που εξασφάλισε το Tvxs αργά χθες βράδυ μιλούν από μόνες τους. Στην πρώτη σκηνη είναι ο Νίκος Μανιός, καταδικασμένος σε πολυετή φυλάκιση τα χρόνια της δικτατορίας για την συμμετοχή του στην Οργάνωση «20η Οκτώβρη», που διαμαρτύρεται για την παρουσία και την συμπεριφορά της αστυνομίας .
Του Στέλιου Κούλογλου
.

Κάποιοι είχαν προηγουμένως πετάξει πέτρες σε αστυνομική περίπολο μακριά από την πλατεία Εξαρχείων αλλά όπως έχει ήδη αναλυθεί στο Tvxs σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να συλλαμβάνονται οι δράστες και όχι να ξεκινούν μαζικά αντίποινα εναντίον της συνοικίας και των περαστικών.

Πίσω στο βίντεο, στην φραστική λογομαχία Μανιού-αστυνομικών επεμβαίνει ο Δημήτρης Παπαχρήστος ο οποίος κάνει ότι πάει να τραβήξει το κράνος ενός εκ των αστυνομικών που τον συλλαμβάνουν. Η απαίτηση των παρευρισκομένων να ξέρουν οι αστυνομικοί ότι ο Παπαχρήστος ήταν εκφωνητής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και να τον αναγνωρίσουν είναι φυσικά εξωπραγματική. Και σε κάθε περίπτωση ένας επώνυμος δεν πρέπει να έχει διαφορετική επιχείρηση από έναν απλό πολίτη: οι αστυνομικοί μπορούσαν να ελέγξουν τον Παπαχρήστου. Δεν υπάρχει όμως λόγος να τον συλλάβουν και μάλιστα περνώντας του χειροπέδες, ενώ δεν προβάλλει καμμία αντίσταση. Για τις συλλήψεις των Ελληνιάδη- Δαματόπουλου,δηλαδή των άλλων δύο δημοσιογράφων που απλώς αποθανατίζουν τα συμβάντα με τa κινητά τους τηλέφωνα δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι Ελληνες αστυνομικοί δεν είναι εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίζουν περίπλοκες καταστάσεις οι οποίες απαιτούν γνώση ψυχολογίας και γερά νεύρα. Οταν αρχίζουν τα δύσκολα είτε
συλλαμβάνουν είτε .. ψεκάζουν.

Αργότερα στην αστυνομία, ο κ. Χρυσοχοίδης ζήτησε να μιλήσει με τον Στέλιο Ελληνιάδη, του ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό και πρόσθεσε ότι" δεν είναι αυτή η πολιτική που θέλει να ακολουθήσει". Ο κ. Ελληνιάδης του θύμισε όμως ότι μπορεί οι ίδιοι να απελευθερώθηκαν σύντομα επειδή έτυχε να είναι γνωστοί, τι θα συνέβαινε όμως αν επρόκειτο για απλούς πολίτες ή περαστικούς ; Ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» του είπε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα με την συμπεριφορά της αστυνομίας την οποία «δεν μπορεί να ελέγξει».

Σε αυτή όμως την περίπτωση, αναρωτιέται κανείς πως ο κ. Χρυσοχοίδης προχωρά σε μαζικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια. Σε σχετικό σχόλιο είχα γράψει 10 μέρες πριν:

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μάλλον αγνοεί ότι στην διάρκεια της απουσίας του από το Υπουργείο η αστυνομία “ζαρντινιεροποιήθηκε” ακόμη περισσότερο. Οι αστυνομικοί έμπαιναν στα μπαρ της περιοχής ρίχνοντας τον φακό στα πρόσωπα πελατών και δηλώνοντας ειρωνικά ότι κάνουν φορολογικό έλεγχο…..τι θα γινόταν αν ένας ακόμη Κορκονέας αναλάμβανε πρωτοβουλίες προχθές το βράδυ;
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκίνησε έναν πετροπόλεμο που δεν λύνει το πρόβλημα και δεν μπορεί να κερδίσει.

Τι άλλο να προσθέσει κανείς;Τα ίδια επαναλήφθηκαν χθες στο Φλοράλ και θα επαναλαμβάονται συνέχεια.

http://www.tvxs.gr/v24003