28 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλει το Δήμο Αμαρουσίου


Η αντιμετώπιση των αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου θα πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με πρωτοβουλία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε – Ο.Τ.Α πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου:

- Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, - Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, - Σωματείο Οδηγών Δημοτικής Συγκοινωνίας Αττικής.

Αντικείμενο της κοινής σύσκεψης ήταν η απόφαση του δημάρχου Αμαρουσίου κ.Γιώργου Πατούλη να προχωρήσει με αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής σε εκχώρηση όλων των αρμοδιοτήτων του Δήμου σε ιδιώτες (μέσω Σ.Δ.Ι.Τ).

Στην κοινή σύσκεψη αποφασίστηκε ομόφωνα ότι για την αποτροπή των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου θα πρέπει να υπάρξει οργανωμένη αντίδραση συνολικά των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς ο Δήμος Αμαρουσίου θα αποτελέσει "πιλότο" για την εφαρμογή των Σ.Δ.Ι.Τ και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιόίκησης.

Επίσης συζητήθηκε ότι για άλλη μία φορά ο Δήμος Αμαρουσίου είναι "πρωτοπόρος" στην απασχόληση εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας όταν την ίδια στιγμή με τη διαδικασία του άρθρου 269 του Κ.Δ.Κ προχωρά στην απομάκρυνση εργαζομένων των Δημοτικών Επιχειρήσεων (σαν πλεονάζον προσωπικό) αλλά ταυτόχρονα προσωρά σε προσλήψεις εργαζομένων με σύμβαση μίσθωσης έργου, λογική και πολιτική που ....

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ." ΑΡ.ΠΡΩΤ.:1228/22-9-2009

* Σ.Δ.Ι.Τ : http://www.sdit.mnec.gr/el