26 Σεπτεμβρίου 2009

Ακίνδυνη η νέα γρίπη - πιο επικίνδυνο το εμβόλιο!







Παρεληφθη ηδη η πρώτη δόση των εμβολίων για την Νέα Γρίπη. Τα εμβόλια θα αποθηκευτούν στις νέες εγκαταστάσεις του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (Κ.Ε.Δ.Υ) σε ειδικά ψυγεία και σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές για να χρησιμοποιηθουν συντομα. Διαβαστε ομως εδω, γιατι τα εμβολια αυτα ειναι ακρως επικινδυνα.


του Γ.Λ.

Τα μέχρι σήμερα επιδημιολογικά δεδομένα για τη νέα γρίππη δείχνουν χαμηλή θνητότητα, ίσως και χαμηλότερη από την κοινή εποχική γρίππη.
Τα σενάρια θανάτων και πνευμονίας, που μεταδίδουν τα Μ.Μ.Ε. δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Συνήθως τα άτομα που πεθαίνουν από γρίππη, ήδη πάσχουν από κάτι άλλο πολύ σοβαρό, είναι βαρέως πάσχοντα άτομα από συστηματικά νοσήματα ή άτομα με μεγάλη ανοσοκαταστολή.
Είναι πολύ πιθανόν, ότι η συχνότητα εμφάνισης επιπλοκών από το εμβόλιο της νέας γρίππης να είναι υψηλότερη από την πιθανότητα να πεθάνει κάποιος από γρίππη των χοίρων ή την εποχική γρίππη.

Για όλα αυτά, καθώς και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα ιατρικά θέματα, όπως την απειλή των Φαρμακοβιομηχανιών για την παγκόσμια υγεία, την πολυφαρμακία και τα φακελάκια στη χώρα μας, την πιθανότητα συνεργασίας κλασικής Ιατρικής – εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων κ.ά. μίλησε στο συνεργάτη της «Ελεύθερης Έρευνας» ομοιοπαθητικό, κ. Βασίλειο Μαυρομμάτη, ένας διακεκριμένος ιατρός, ο καρδιολόγος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, κ. Θανάσης Δρίτσας.